Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Τατάρ: Το άνοιγμα Βαρωσιού θα συνεχιστεί παρά τους εκφοβισμούς

Offsite Team -
02.08.2021

Τατάρ: Το άνοιγμα Βαρωσιού θα συνεχιστεί παρά τους εκφοβισμούς

H ανακοίνωση της «προεδρίας»

"Οι απειλές και οι πιέσεις δεν θα τρομοκρατήσουν την τουρκική πλευρά και το άνοιγμα της περίκλειστης περιοχής του Βαρωσιού θα συνεχιστεί", υποστήριξε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ, σύμφωνα με τα τ/κ ΜΜΕ.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Σύμφωνα με χθεσινή γραπτή ανακοίνωση της «προεδρίας», όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, ο κ. Τατάρ ισχυρίστηκε ότι το πρώτο στάδιο του ανοίγματος της περίκλειστης περιοχής του Βαρωσιού το 2020 έγινε σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα και ότι ανοίχθηκαν κάποιοι δημόσιο χώροι και μέρος της παραλίας για το κοινό.

Ανάφερε ακόμα ότι στο δεύτερο στάδιο του ανοίγματος, που ανακοινώθηκε κατά την 47η επέτειο της «ειρηνικής επιχείρησης» [τουρκικής εισβολής του ΄74], η Επιτροπή Ακίνητης Περιουσίας θα μπορεί να αποφασίζει για το δικαίωμα των δικαιούχων να επιστρέψουν στις περιουσίες τους, αφού πρώτα προσφύγουν στην επιτροπή.

Εξέφρασε τη γνώμη ότι η απόφασή τους για άνοιγμα μέρους της περίκλειστης περιοχής του Βαρωσιού είναι μια εξαιρετικά σημαντική πρωτοβουλία, που θα καταστήσει εφικτή την επιστροφή των παλαιών ιδιοκτητών και δικαιούχων στις περιουσίες τους, που δεν μπορούσαν να πάνε εδώ και χρόνια.

«Στόχος μας είναι να εξαλείψουμε την αδικία εδώ και θα το υλοποιήσουμε μέσω της Επιτροπής Ακίνητης Περιουσίας με σεβασμό στα περιουσιακά δικαιώματα και το διεθνές δίκαιο», είπε ο Ερσίν Τατάρ.

Υποστηρίζοντας ότι παρόλο που η τουρκική πλευρά έφερε στην ατζέντα το άνοιγμα της περίκλειστης περιοχής του Βαρωσιού στη βάση του διεθνούς δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η ελληνοκυπριακή πλευρά χρησιμοποιεί όλες τις μεθόδους για να εμποδίσει αυτό το άνοιγμα, με απειλές και εκβιασμούς.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

«Καθώς η ελληνοκυπριακή ηγεσία ζητά επιβολή νέων κυρώσεων και εμπάργκο κατά της τδβκ, ενώ απειλεί ακόμη και τους ίδιους τους πολίτες της, που έχουν αιτηθεί ή θα αιτηθούν στην Επιτροπή Ακίνητης Περιουσίας, ενώ κάνει ενέργειες για κλείσιμο των οδοφραγμάτων και να εμποδίζει τις διελεύσεις των πολιτών της ΕΕ ή άλλων τρίτων χωρών στην τδβκ. Όλα αυτά αποδεικνύουν ακόμη μια φορά από ποιους παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Παρόλα αυτά, είναι παραδειγματικό το γεγονός ότι η ΕΕ, τα Ηνωμένα Έθνη και άλλες χώρες, που αναφέρονται στα ανθρώπινα δικαιώματα και δεν τήρησαν ούτε μια υπόσχεση, που έδωσαν στο λαό μας κατά το δημοψήφισμα του σχεδίου Ανάν, είναι θεατές και στηρίζουν την ελληνοκυπριακή πλευρά», ισχυρίστηκε ο Τατάρ.

ΚΥΠΕ

Home