Τατάρ: Το άνοιγμα των Βαρωσίων θα υλοποιηθεί σταδιακά

Τατάρ: Το άνοιγμα των Βαρωσίων θα υλοποιηθεί σταδιακά

Ως ένα «έργο του ΚΕΕ»

Μετά το σταδιακό άνοιγμα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου, θα αποκτήσει περισσότερη αξία το λιμάνι της πόλης, δήλωσε χθες ο «πρωθυπουργός» και υποψήφιος «πρόεδρος», Ερσίν Τατάρ μιλώντας κατά την διάρκεια επίσκεψης στο λιμάνι Αμμοχώστου.  

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο κ. Τατάρ ανέφερε ότι θα προχωρήσουν στο σταδιακό άνοιγμα των Βαρωσίων σε συνεργασία με τον «δήμο» Αμμοχώστου. 

 

Υποστηρίζοντας ότι με την ιδέα της ίδρυσης του «πανεπιστημίου» ανατολικής Μεσογείου που υλοποιήθηκε κατά τη διάρκεια διακυβέρνησης του ΚΕΕ, το ψεδοκράτος μετατράπηκε σε «νησί πανεπιστημίων», ο κ. Τατάρ είπε ότι το άνοιγμα των Βαρωσίων θα υλοποιηθεί επίσης σταδιακά ως ένα «έργο του ΚΕΕ» και θα έχει τόσο μεγάλη επίδραση στην οικονομία και στην Αμμόχωστο όσο και η ίδρυση» του παράνομου πανεπιστημίου.

 

Ανέφερε ότι σε περίπτωση νίκης του στις «προεδρικές εκλογές» θα αρχίσει σειρά επαφών και συναντήσεων σε διαβούλευση με την Τουρκία, για άρση αυτών που αποκάλεσε «εμπάργκο στις συγκοινωνίες». «Η ελευθερία ταξιδιών είναι ανθρώπινο δικαίωμα και δεν μπορεί να εμποδιστεί. Θα είναι πρωταρχικό μου καθήκον να εργαστώ στα σωστά κέντρα, με τις σωστές μεθόδους για να πάρουμε αυτό το ανθρώπινο δικαίωμα, για έναρξη απευθείας πτήσεων», πρόσθεσε.

 

Κατά τη διάρκεια επίσκεψης στον «δήμο» Αμμοχώστου, ο κ. Τατάρ επιθεώρησε την περίκλειστη περιοχή των Βαρωσίων από την οροφή του κτιρίου του «δημαρχείου» και συναντήθηκε με τον «δήμαρχο» Ισμαήλ Άρτερ.  

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι η περίκλειστη περιοχή θα ανοίξει σταδιακά εντός των προσεχών μηνών μετά από διπλωματικές προσπάθειες και εργασίες που θα αφορούν τις υποδομές. «Θεωρούμε το άνοιγμα του κλειστού Βαρωσιού όχι μόνο ως ένα πολιτικό και διπλωματικό άνοιγμα, αλλά και ένα πολύ σωστό βήμα για την ανάπτυξη της Αμμοχώστου», είπε και πρόσθεσε: «Ο δήμος Αμμοχώστου θα αναλάβει καθήκοντα στο θέμα του σχεδιασμού της περιοχής και της μεταφοράς υπηρεσιών. Θα διεξάγουμε αυτή την διαδικασία μαζί με τον δήμο», κατέληξε εννοώντας τον κατεχόμενο δήμο Αμμοχώστου.

ΚΥΠΕ

Home