Τατάρ: Απέφερε πολλά στο ψευδοκράτος το άνοιγμα του Βαρωσιού

Τατάρ: Απέφερε πολλά στο ψευδοκράτος το άνοιγμα του Βαρωσιού

Οι δηλώσεις του Τατάρ

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ σε δηλώσεις του είπε ότι με το άνοιγμα της περίκλειστης πόλης του Βαρωσιού πολλοί Ελληνοκύπριοι και ξένοι πολίτες μπόρεσαν να εισέλθουν στην πόλη και πρόσθεσε ότι πρόσφατα επισκέφτηκαν την περιοχή και «κάποιοι βουλευτές από την ελληνοκυπριακή πλευρά» και είδαν επί τόπου τις εξελίξεις που διαδραματίζονται.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Σε δηλώσεις στο τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή με την ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός χρόνου από το άνοιγμα της περίκλειστης πόλης, ο κ. Τατάρ είπε ότι «σίγουρα δεν θα μπορούσε να γίνει λόγος για να μείνει κλειστό το μέρος αυτό για ακόμα 46 χρόνια. Είχε έρθει στην ατζέντα αυτό κατά την περίοδο που ήμουν πρωθυπουργός. Αυτή ήταν η πολιτική μου άλλωστε. Είμαι άτομο που τα έλεγε αυτά και πριν γίνω πρωθυπουργός», ανέφερε.

Επαναλαμβάνοντας τον ισχυρισμό ότι το Βαρώσι είναι έδαφος που ανήκει στο ΕΒΚΑΦ, στα ιδρύματα Λαλά Μουσταφά Πασά και Μπιλάλ Αγά, ο Τατάρ ανέφερε ότι με την κατάκτηση της Κύπρου από τους Οθωμανούς το 1571, εφαρμόστηκαν οι πρόνοιες των βακουφιών, ότι εκείνη την περίοδο η Κύπρος γενικά ήταν γη του ΕΒΚΑΦ και τα έσοδα από αυτές τις περιουσίες είτε δίδονταν σε άτομα που τα είχαν ανάγκη είτε χρησιμοποιούνταν για κρατικές υποθέσεις.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Υποστηρίζοντας ότι το άνοιγμα του Βαρωσιού θα φέρει ζωντάνια και στην περιοχή της Αμμοχώστου, ο Τατάρ είπε ότι η Αμμόχωστος θα αποκτήσει πολύ περισσότερη αξία και θα γίνει πόλος έλξης.

Ο Τατάρ σημείωσε ότι πέραν των 230 χιλιάδων ντόπιων και ξένων τουριστών επισκέφτηκαν τα ανοικτά τμήματα του Βαρωσιού και ότι όταν δεν υπήρχε η πανδημία, περίπου 1,5 εκατομμύρια τουρίστες επισκέπτονταν τα κατεχόμενα.  

ΚΥΠΕ

Home