Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Τατάρ: Έτοιμοι για συνεργασία για επαναλειτουργία οδοφραγμάτων

Offsite Team -
20.05.2020

Τατάρ: Έτοιμοι για συνεργασία για επαναλειτουργία οδοφραγμάτων

Thumbnail
Να το συζητήσουν τα υπουργεία υγείας, λέει ο Τατάρ

Είναι έτοιμοι για συνεργασία με την ε/κ πλευρά για την επαναλειτουργία των οδοφραγμάτων, δήλωσε ο «πρωθυπουργός», Ερσίν Τατάρ προσθέτοντας ότι προς αυτή την κατεύθυνση ανέθεσε καθήκοντα στον «υπουργό υγείας», Αλί Πιλλί να προβεί στις ενέργειες ώστε να συζητήσει το θέμα «με την απέναντι πλευρά» και τα οδοφράγματα να ανοίξουν το συντομότερο δυνατό.

>>> Τώρα η Offsite και σε app. Κατεβάστε ΕΔΩ για Android και ΕΔΩ για iOS <<<  

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σύμφωνα με ανακοίνωση της «πρωθυπουργίας», ο κ. Τατάρ ανέφερε στην δήλωσή του ότι αυξάνεται το ενδιαφέρον των ΜΜΕ για το πότε και πώς θα ανοίξουν τα οδοφράγματα τώρα που μπήκαμε στην περίοδο της ομαλοποίησης, λέγοντας ότι στα οδοφράγματα συνεχίσουν οι ρυθμίσεις του «τμήματος αλλοδαπών και μετανάστευσης», του «τελωνείου» και για την ασφάλεια.

 

Ο λόγος που οι διελεύσεις σταμάτησαν, πρόσθεσε, ήταν ακριβώς η πανδημία και γι’ αυτό το λόγο «για την επαναλειτουργία των οδοφραγμάτων η μπάλα είναι στους επιδημιολόγους μας. Σ’ εμάς τα κρούσματα είναι μηδενικά αλλά επειδή ο κίνδυνος συνεχίζει να υπάρχει, συνεχίζουν και τα μέτρα. Στην ε/κ πλευρά ενώ τα κρούσματα τις τελευταίες μέρες έπεσαν στο ένα, αλλά κι εκεί συνεχίζονται τα μέτρα».  

Ο κ. Τατάρ είπε ότι πρώτα το δικό τους «υπουργείο υγείας» θα κάνει τις απαραίτητες επαφές και μετά ως «κυβέρνηση» είναι έτοιμοι, με την έγκριση του «υπουργείου», να προχωρήσουν στο θέμα της επαναλειτουργίας των οδοφραγμάτων.  

Χαρακτήρισε θετικές τις δηλώσεις από την ε/κ πλευρά – όπως είπε – να μοιραστούν τα στοιχεία εκατέρωθεν ώστε να γίνουν αξιολογήσεις με τον Ερσίν Τατάρ να προσθέτει ότι  ως «κυβέρνηση» είναι έτοιμοι να  προχωρήσουν άμεσα και από κοινού τα δύο υπουργεία υγείας – ατά την έκφρασή του – να εργαστούν πάνω στο θέμα των διελεύσεων προς την «νότια» Κύπρου και από την «νότια» Κύπρο προς το «βορρά».  

Για το σκοπό αυτό, είπε, ανέθεσε καθήκοντα στον «υπουργό υγείας», Αλί Πιλλί, ο οποίος καταγράφοντας τις απαραίτητες συνθήκες υγιεινής για τα οδοφράγματα «του ζήτησα να προβεί σε ενέργειες για να «γίνουν επαφές με την απέναντι πλευρά για το άνοιγμα (των οδοφραγμάτων) το συντομότερο δυνατό. Εύχομαι ότι θα επιδειχθεί η απαραίτητη συνεργασία σε ένα θέμα που ενδιαφέρει στενά και τις δύο πλευρές, προτεραιότητα θα παραμείνει η υγεία και τα οδοφράγματα θα ανοίξουν το συντομότερο δυνατό».

ΚΥΠΕ

 

Home