Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Τατάρ: Η Μόρφου θα παραμείνει κομμάτι του ψευδοκράτους

Offsite Team -
25.11.2021 - 17:14

Τατάρ: Η Μόρφου θα παραμείνει κομμάτι του ψευδοκράτους

Tο ψευδοκράτος θα ζήσει για πάντα, ανέφερε ο κατοχικός ηγέτης

Η Μόρφου είναι τουρκικό έδαφος και θα παραμείνει κομμάτι του ψευδοκράτους, δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ, σύμφωνα με την τ/κ εφημερίδα «Γκιουνές», όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Σε ομιλία του κατά την τελετή κατάθεσης του θεμέλιου λίθου του «μουσείου εθνικού αγώνα και κέντρου για τον τουρκικό κόσμο» στην κατεχόμενη Μόρφου, ο κ. Τατάρ είπε ότι ο «λαός» της Μόρφου δεν θα ζήσει ξανά μετανάστευση, ενώ ισχυρίστηκε ότι στις συνομιλίες, που διεξάγονταν στη βάση της ομοσπονδίας, γίνονταν προσπάθειες για αποδυνάμωση του εδάφους του ψευδοκράτους.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Πρόσθεσε ότι ποτέ δεν έχουν παραβλέψει την Μόρφου και θα συνεχίσουν να κάνουν επενδύσεις σε αυτή.  

Αναφέροντας ότι η έναρξη της δενδροφύτευσης στον κάμπο της κατεχόμενης Μόρφου χάριν στο νερό, που ήλθε από την Τουρκία, είναι ένδειξη ότι πρέπει να ατενίζουν το μέλλον με ελπίδα, ο κ. Τατάρ είπε ότι όσοι επενδύουν στη Μόρφου, το κάνουν γιατί πιστεύουν στο ψευδοκράτος.  

Επίσης, ο Τ/κ ηγέτης ισχυρίστηκε ότι κάποιοι κύκλοι στην «νότια Κύπρο», κατά την έκφραση του, διαδίδουν ειδήσεις με την ελπίδα ότι με αυτό θα τους κάνουν να υποχωρήσουν από την εθνική υπόθεση τους και πρόσθεσε ότι μετά την εκλογή του στην ηγεσία της τ/κ κοινότητας, «μια νέα πολιτική, μια νέα κατανόηση έχει τόσο ριζωθεί, που καμία δύναμη δεν μπορεί να την πάρει πίσω».

Αναφέροντας ότι το Κυπριακό είναι μια κοινή υπόθεση με την Τουρκία, ο κ. Τατάρ ισχυρίστηκε ότι «μόνο μια λύση στη βάση της συνεργασίας δύο κυρίαρχων κρατών, που ζουν πλάι-πλάι, θα μπορούσε να είναι εφικτή».  

Επιπλέον, ο κ. Τατάρ ισχυρίστηκε ότι «ο τουρκοκυπριακός λαός», κατά την έκφραση του, είναι τόσο κυρίαρχος όσο και ο ελληνοκυπριακός και πρόσθεσε ότι το ψευδοκράτος «θα ζήσει για πάντα».  

Επίσης, ανέφερε ότι τα οικονομικά προβλήματα είναι προσωρινά και αυτό που είναι πρωτεύον είναι η προστασία του «κράτους».  

Αναφέροντας ότι αυτή η αντίληψη πρέπει να εμποτισθεί στους επενδυτές και στον τουρκοκυπριακό «λαό», ο κ. Τατάρ ισχυρίστηκε ότι το ψευδοκράτος είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό «τουρκικό κράτος», κατά την έκφραση του, σε συνεργασία με την Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο.  

Ο κ. Τατάρ είπε ακόμη ότι καμία δύναμη δεν μπορεί να σπάσει τους δεσμούς ανάμεσα στους Τουρκοκύπριους και την Τουρκία και υποστήριξε ότι «είναι εθνικό χρέος του τουρκοκυπριακού λαού, που έδειξε αντίσταση στην απάνθρωπη μεταχείριση και ίδρυσε το κράτος τους, να μπορέσουν να διατηρήσουν τις μνήμες του παρελθόντος στα μουσεία».  

Η εφημερίδα γράφει ότι το μουσείο, που χτίζεται με κονδύλι του «γραφείου ανάπτυξης και οικονομικής συνεργασίας» της τουρκικής «πρεσβείας» στα κατεχόμενα, θα είναι διώροφο με συνολικό εμβαδό 267 τετραγωνικά μέτρα.

ΚΥΠΕ

Home