Τατάρ και Ερχιουρμάν σχολίασαν τα εντάλματα σύλληψης των πλοίων

Τατάρ και Ερχιουρμάν σχολίασαν τα εντάλματα σύλληψης των πλοίων

Οι έρευνες των πλοίων Φατίχ και Γιαβούζ είναι για μας σημαντικές, δήλωσε ο «πρωθυπουργός», Ερσίν Τατάρ

Προσθέτοντας ότι οι Ε/κ δεν είναι οι μόνοι ιδιοκτήτες στο νησί αλλά υπάρχουν δύο χωριστοί, ίσοι "λαοί".  

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Τατάρ υποδεχόμενος αντιπροσωπεία της τουρκικής συντεχνίας εκπαιδευτικών είπε ότι οι Τ/κ έχουν εξαγγείλει την «κυριαρχία» τους στον «βορρά». «Έχουμε κάνει συμφωνίες με την Τουρκία και είναι σημαντικές για εμάς οι έρευνες που κάνουν τα πλοία Φατίχ και Γιαβούζ».

 

O κ. Τατάρ είπε ότι δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν να προκαλέσει διχόνοια στην ομόνοια και την ενότητα Τουρκίας – Τ/κ και επέκρινε τους μηχανισμούς της ΕΕ που υπερασπίζονται ότι η Τουρκία πρέπει να φύγει από την Κύπρο.

 

Στο μεταξύ σε ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν έγραψε ότι τα εντάλματα σύλληψης για το προσωπικό του Φατίχ «δεν θα έχουν κανένα αποτέλεσμα παρά την αύξηση της έντασης. Είναι ένα νέο βήμα για να προκαλέσει ένταση σε ένα θέμα που θα μπορούσε να είναι παράδειγμα δίκαιου διαμοιρασμού, από κοινού οφέλους και να αποτελεί κίνητρο για μια λύση». Πρέπει να δοθεί σημασία άμεσα, είπε και πρόσθεσε ότι η πολιτική ισότητα και ο δίκαιος διαμοιρασμός είναι εκ των ων ουκ άνευ για την ειρήνη.

Home