Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Τατάρ: Να εμποδιστούν διακρίσεις από την ΕΕ προς τους Τ/κ

Offsite Team -
04.02.2022 - 19:14

Τατάρ: Να εμποδιστούν διακρίσεις από την ΕΕ προς τους Τ/κ

Σε «άδικη απομόνωση» των Τ/κ αναφέρθηκε ο Ερσίν Τατάρ

Είναι σημαντικό να εμποδιστούν οι οποιεσδήποτε διακρίσεις της ΕΕ προς τους Τουρκοκύπριους, δήλωσε ο Τ/κ ηγέτης, Ερσίν Τατάρ σε τηλεδιάσκεψη που είχε χθες με τον Μάριο Νάβα, Γενικό Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων της ΕΕ.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ανακοίνωση της «προεδρίας» αναφέρει ότι κατά την τηλεδιάσκεψη συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας που θα μπορούσε να γίνει σε διάφορους τομείς και ο κ. Τατάρ ανέφερε στον Ευρωπαίο αξιωματούχο ότι η τ/κ πλευρά είναι έτοιμη για συνεργασία με την ΕΕ σε διάφορα θέματα όπως το περιβάλλον, η εκπαίδευση, το εμπόριο και ο τουρισμός.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Σημειώνοντας ότι η τ/κ πλευρά είναι έτοιμη να παράγει και να εφαρμόσει σχέδια με στόχο την παρεμπόδιση των αρνητικών επιπτώσεων της πανδημίας και στις δύο πλευρές του νησιού, αναφέρθηκε στην σημασία της συμμετοχής και της τ/κ πλευράς σε έργα καθαρών πηγών ενέργειας και της πραγματοποίησης επενδύσεων από την ΕΕ στα κατεχόμενα σε έργα πράσινης ενέργειας φιλικής προς το περιβάλλον.

Το εμπόδιο για δημιουργία συνεργασίας και καλών σχέσεων ανάμεσα στους «δύο λαούς», κατά την έκφρασή του, είναι η συνεχιζόμενη «άδικη απομόνωση» των Τ/κ, αναφερόμενος σε υπόσχεση της ΕΕ να ασχοληθεί με την οικονομική ανισότητα ανάμεσα στις δύο πλευρές στο νησί.

Η οικονομική ανισότητα ανάμεσα στις πλευρές, συνέχισε, θα μπορούσε να ξεπεραστεί με οικονομικές και κοινωνικού περιεχομένου επενδύσεις για ανάπτυξη των υποδομών στην βόρεια κατεχόμενη Κύπρο και ότι αυτό θα μπορούσε να ενθαρρύνει μια «ισορροπημένη συμφωνία».

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Ο κ. Τατάρ είπε ακόμα ότι ο τ/κ «λαός», κατά την έκφρασή του, αναμένει από την ΕΕ να τηρήσει τις υποσχέσεις που του έδωσε και προέβη σε έκκληση προς την Ένωση να συμβάλει στην λύση και όχι στην αδιαλλαξία, κατά την έκφρασή του. 

Στην δική του παρέμβαση, ο Μάριο Νάβα χαρακτήρισε εποικοδομητική την τηλεδιάσκεψη και εξέφρασε την επιθυμία του να συνεχιστούν οι επαφές με την τουρκοκυπριακή πλευρά.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Home