Τατάρ: Ο κατοχικός στρατός η μόνη εγγύηση για τους Τ/κ

Τατάρ: Ο κατοχικός στρατός η μόνη εγγύηση για τους Τ/κ

Δεν θα παραιτηθούν ποτέ από τις εγγυήσεις της Τουρκίας, είπε τη Δευτέρα ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ, σημειώνοντας πως ο τουρκικός στρατός είναι η μόνη εγγύηση των Τουρκοκυπρίων να ζήσουν μέσα σε ασφάλεια.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Ο κ. Τατάρ είχε συνάντηση με την αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων Τουρκίας (TGF), που βρίσκεται παράνομα στα κατεχόμενα για επαφές, καθώς και με τον πρόεδρο της «ένωσης Τουρκοκύπριων δημοσιογράφων» Ρεσάτ Ακάρ, ο οποίος εξελέγη ως πρόεδρος των διεθνών σχέσεων της ομοσπονδίας δημοσιογράφων Τουρκίας, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ντιγιαλόγκ».

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της «προεδρίας», όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, ο Τατάρ χαιρέτισε την Τουρκική Δημοκρατία και το λαό της, που στέκεται πάντα δίπλα από τον τουρκοκυπριακό «λαό», εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τους εκπροσώπους της ομοσπονδίας που βρίσκονται στα κατεχόμενα.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Αναφερόμενος στη σημασία της περαιτέρω ανάπτυξης των σχέσεων με την Τουρκία επωφελούμενοι από την τεχνολογία και τους διαύλους επικοινωνίας, ο Τατάρ διατύπωσε εκ νέου τη θέση του για το Κυπριακό ότι μια συμφωνία πρέπει να είναι στη βάση της ύπαρξης δύο κρατών, που ζουν πλάι-πλάι, στη βάση της κυριαρχικής ισότητας.

ΚΥΠΕ

Home