Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Τατάρ σε Μενέντεζ:«Κενό όνειρο» να φύγουν οι Τούρκοι στρατιώτες

Offsite Team -
01.09.2021

Τατάρ σε Μενέντεζ:«Κενό όνειρο» να φύγουν οι Τούρκοι στρατιώτες

Ισχυρίστηκε ότι ο τουρκικός στρατός έφερε ειρήνη σε όλο το νησί

Για «κενό όνειρο» έκανε λόγο ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ, αναφερόμενος στη φράση του Αμερικανού γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ, ότι το όνειρό του είναι να δει και τον τελευταίο Τούρκο στρατιώτη φεύγει από την Κύπρο.

Ο κ. Τατάρ, ο οποίος επισκέφθηκε τη διοίκηση των τουρκικών δυνάμεων κατοχής στην Κύπρο, είπε ότι ο μεγαλύτερος στόχος του «ελληνοκυπριακού - ελληνικού δίδυμου» και των υποστηρικτών τους, που «συνεχίζουν τις εξοπλιστικές τους δραστηριότητες», είναι να αφαιρέσουν τις τουρκικές εγγυήσεις, που είναι «η μεγαλύτερη εγγύηση του τουρκοκυπριακού λαού» και να διώξουν τους Τούρκους στρατιώτες από την Κύπρο.

Όπως ανέφερε, αυτό είναι «ένα κενό όνειρο» που δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί και μια δεύτερη «καταστροφή της Κρήτης» που δεν θα συμβεί στην Κύπρο.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Ισχυρίστηκε ότι ο τουρκικός στρατός έφερε ειρήνη σε όλο το νησί από τις 20 Ιουλίου του 1974.

Το σημαντικό τώρα, είπε, είναι να επιτευχθεί μια δίκαιη και διαρκής συμφωνία που θα ωφελήσει την Κύπρο και την περιοχή. Η δουλειά μας, πρόσθεσε, είναι προς αυτήν την κατεύθυνση.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Κάλεσε την ε/κ πλευρά να «εγκαταλείψει τις εξοπλιστικές δραστηριότητες» και τις «συμπεριφορές που κλιμακώνουν τις εντάσεις» και να ανταποκριθεί θετικά στις «εκκλήσεις μας για συμφιλίωση», κατά την έκφρασή του.

Home