Ταύτιση απόψεων Συλλούρη - O`Dea σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος

Ταύτιση απόψεων Συλλούρη - O`Dea σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος

Οι δύο άνδρες συμφώνησαν ότι θα προχωρήσουν άμεσα στις ενέργειες που θα αποφέρουν απτά αποτελέσματα

Ταύτιση απόψεων σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος διαπιστώθηκε στη συνάντηση του Προέδρου της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη και του Προέδρου της Κάτω Βουλής του Πολιτειακού Κοινοβουλίου της Νέας Νοτίου Ουαλίας, Jonathan O`Dea. Οι δύο άνδρες συμφώνησαν ότι θα προχωρήσουν άμεσα στις ενέργειες που θα αποφέρουν απτά αποτελέσματα.  

Ο Πρόεδρος της Βουλής και η κοινοβουλευτική διακομματική αντιπροσωπεία συναντήθηκαν την Πέμπτη με τον κ. O`Dea, ο οποίος υποδεχόμενος τους Κυπρίους κοινοβουλευτικούς αναφέρθηκε στις γεωπολιτικές εξελίξεις στη Μεσόγειο, τις αλλαγές που θα ακολουθήσουν το Brexit, το ρόλο της κοινοπολιτείας και τις σχέσεις της με την ΕΕ.

 

Ο κ. O`Dea ευχαρίστησε την κυπριακή πολιτεία για την συμβολική  συνεισφορά της, για αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσαν στη χώρα οι πυρκαγιές.

 

Ο Πρόεδρος της Κάτω Βουλής της Νέας Νοτίου Ουαλίας παρέθεσε και τομείς στους οποίους μπορούν να αναπτυχθούν περαιτέρω οι σχέσεις της Κύπρου με την Αυστραλία γενικότερα και ειδικότερα με τη Νέα Νότια Ουαλία.

Ο Πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε και τον κ. O`Dea ότι η Κύπρος και η Ελλάδα προωθούν στην Ανατολική Μεσόγειο, με σταθερότητα, τις συνεργασίες με τις γείτονες χώρες, με στόχο τη συνεργασία, τη δημιουργικότητα και την ευημερία, ως απάντηση στην επιθετική πολιτική της Άγκυρας και της εισβολής της σε εδάφη άλλων κρατών με προσχήματα που ακολούθως οι ίδια αναιρεί.

Ο κ. Συλλούρης ενημέρωσε τον κ. O`Dea για το έντονο ενδιαφέρον της Κύπρου και του ιδίου, ειδικά για προώθηση της συνεργασίας στους τομείς της έρευνας, σημειώνοντας ότι οι Κύπριοι επιστήμονες και ερευνητές που διαβιούν και δραστηριοποιούνται στην Αυστραλία, επιθυμούν να επωφελείται και η ιδιαίτερη πατρίδα τους από τα αποτελέσματα των ερευνών τους.

Η συνάντηση της κυπριακής αντιπροσωπείας με τον κ . O`Dea ήταν μακρά καθώς συνεχίστηκε με γεύμα εργασίας.

Ο Πρόεδρος της Βουλής και η συνοδεία του, πριν αναχωρήσουν από την Καμπέρα για το Σίδνεϊ παρέστησαν στην ειδική τελετή «Last Post Ceremony» στο Αυστραλιανό Μνημείο Πεσόντων, όπου ο Πρόεδρος της Βουλής κατέθεσε στεφάνι.

ΚΥΠΕ

Home