Θα καταγγείλει Θεμιστοκλέους ο Μυλωνάς για τη συμπεριφορά του

Θα καταγγείλει Θεμιστοκλέους ο Μυλωνάς για τη συμπεριφορά του

Νέο επεισόδιο με Θεμιστοκλέους

Η συμπεριφορά του Βουλευτή του ΕΛΑΜ Ανδρέα Θεμιστοκλέους στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής απασχόλησε τη σημερινή συνεδρία, με τον Πρόεδρό της, Παύλο Μυλωνά να δηλώνει ότι θα καταγγείλει τον κ. Θεμιστοκλέους στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής και να ζητά λύση του ζητήματος, ώστε η Επιτροπή "να μπορέσει να επικεντρωθεί στην επίλυση των σοβαρών προβλημάτων των σχολείων και της παιδείας στον τόπο και όχι να αναλώνεται στις συμπεριφορές του Βουλευτή".

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

 Ο κ. Μυλωνάς εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια του για την "απαράδεκτη συμπεριφορά" του Βουλευτή του ΕΛΑΜ Ανδρέα Θεμιστοκλέους, ο οποίος "διέκοπτε χωρίς να ζητά τον λόγο, καταστρατηγώντας κάθε έννοια κανονισμού και σεβασμού προς το Προεδρείο και τους συναδέλφους του". Είπε πως ο κ. Θεμιστοκλέους προέβη σε απαράδεκτο χαρακτηρισμό για την προσπάθεια της Επιτροπής να καταγράψει τα προβλήματα, μίλησε απρεπώς σε φιλοξενούμενο και προκαλεί συνεχώς προβλήματα στη λειτουργία της Επιτροπής.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

 «Δεν έχω καμία διάθεση να κάνω τον δικαστή και τον αστυνομικό του κ. Θεμιστοκλέους. Αντιλαμβάνομαι την ανάγκη του να αναδεικνύει την προσωπικότητα του, αλλά αυτά είναι θέματα που δεν μπορούν να απασχολούν την Επιτροπή, είναι άλλες οι ειδικότητες και επιστήμες που μπορούν να ασχοληθούν. Εμείς έχουμε δουλειά να κάνουμε και έχω τη διάθεση αν δεν λυθεί το πρόβλημα με οποιοδήποτε τρόπο αποφασίσει η σοφία της Επιτροπής Δεοντολογίας και της Ολομέλειας της Βουλής, να μην συνεδριάζει καν, τουλάχιστον υπό την Προεδρία μου, η Επιτροπή Παιδείας», είπε. Αν αυτός είναι ο στόχος, πρόσθεσε, του κ. Θεμιστοκλέους, το έχει καταφέρει, δημιουργώντας ένταση, προβλήματα και δυσλειτουργία στην Επιτροπή Παιδείας.  

Ο κ. Μυλωνάς είπε πως «είμαστε στη Βουλή για να υπηρετούμε το δημόσιο συμφέρον και όχι για να δημιουργούμε παραστάσεις θεατρικών έργων προς τέρψιν του φιλοθεάμονος κοινού, είτε για την ανάδειξη των όποιων προβλημάτων έχουμε όλοι μας από την προφανώς παιδική μας ηλικία, ή άλλες ανησυχίες και ανασφάλειες που αισθανόμαστε. Η Βουλή ας μας κρίνει όλους», είπε.  

Αναφερόμενος στα προβλήματα στην παιδεία, είπε πως υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με το υπεράριθμο των μαθητών, με τα σχολεία που συστεγάζονται, με τον μεγάλο αριθμός αλλόγλωσσων παιδιών που δεν μιλούν ελληνικά, προβλήματα με την κάλυψη των αναγκών των παιδιών με ειδικές ανάγκες.  

«Καταγγέλλω δημοσίως αυτούς που δεν θέλουν να συζητηθούν όλα αυτά τα προβλήματα, αλλά οδηγούνται σε θεατρικές παραστάσεις που ικανοποιούν το κοινό και τους χειροκροτητές μας», είπε.  

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης αναφερόμενος στον Ανδρέα Θεμιστοκλέους, σημείωσε πως ο Βουλευτής του ΕΛΑΜ προέβη σε ένα απαράδεκτο υπονοούμενο για τους κατοίκους του Πύργου Τυλληρίας κακίζοντας και χαρακτηρίζοντας ως απαράδεκτη την επιλογή ανάγκης να έρχονται στη Λευκωσία μέσω κατεχομένων. Ταυτόχρονα, για ακόμα μια φορά ο κ. Θεμιστοκλέους παρεκτράπηκε χρησιμοποιώντας χαρακτηρισμούς τόσο για την Επιτροπή όσο και για μέλη της.  

«Πρέπει να γίνει κάτι που μια δώσει συνολικά λύση σε αυτό το πρόβλημα, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με αυτές τις συμπεριφορές. Είναι κρίμα ο Βουλευτής του ΕΛΑΜ να αμαυρώνει με αυτό τον τρόπο την Επιτροπή Παιδείας», είπε.

ΚΥΠΕ

Home