Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Θα περάσουν από «τεστ», τα τεστ κορωνοϊού στην Κύπρο

Του Χαράλαμπου Ζάκου -
25.05.2020 - 06:20

Θα περάσουν από «τεστ», τα τεστ κορωνοϊού στην Κύπρο

Thumbnail
Μετά από έντονη συζήτηση τελικά η Επιτροπή Ελέγχου ενέγραψε το θέμα για τα τεστ κορωνοϊού / Εμπλοκή και Γεν. Ελεγκτή

Έντονη συζήτηση προκάλεσε το ζήτημα με τα διαγνωστικά τεστ κορωνοϊού και την εισήγηση του ΑΚΕΛ - από τις αρχές Μάϊου - ώστε να εγγραφεί το θέμα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου.

>>> Τώρα η Offsite και σε app. Κατεβάστε ΕΔΩ για Android και ΕΔΩ για iOS <<<  

Αν και υπήρχαν διαφωνίες και αντιπαραθέσεις στην Επιτροπή, το θέμα αναγκαστικά τέθηκε σε ψηφοφορία στη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου της Πέμπτης (21/5) και αφού εξασφάλισε την πλειοψηφία (κατά ψήφισαν τόσο ο Πρόεδρος της εν λόγω Επιτροπής, όσο και βουλευτές του ΔΗΣΥ) θα συζητηθεί τελικά στην Επιτροπή.

Αν και το ζήτημα με τα τεστ θα εξεταστεί και στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας, εντούτοις το ΑΚΕΛ με την εισήγηση του ζητούσε όπως η Ελέγχου προχωρήσει στον έλεγχο των διαδικασιών στις προσφορές που εξασφαλίστηκαν και αφορούν τα τεστ, σημειώνοντας πως η Επιτροπή Υγείας μπορεί να προχωρήσει ταυτόχρονα με την εξέταση των υπολοίπων πτυχών του θέματος.

Πιο συγκεκριμένα, το ΑΚΕΛ ζητά όπως η Επιτροπή Ελέγχου συζητήσει τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για προσφορές και κατακύρωση των διαγνωστικών τεστ για τον SARS-CoV-2.

Να σημειώσουμε πως θα υπάρξει εμπλοκή και του Γενικού Ελεγκτή, καθώς ενώπιον του έχει αρκετά δεδομένα για το όλο ζήτημα.  

Να υπενθυμίσουμε πως το ζήτημα των διαγνωστικών τεστ έχει απασχολήσει από την πρώτη στιγμή τόσο πολιτικούς, όσο και πολίτες, ενώ ο Υπουργός Υγείας είχε προχωρήσει και με την επιβολή πλαφόν στις τιμές, με το όλο θέμα να περιπλέκεται ακόμη περισσότερο, καθώς για κάποια τεστ είχαν εξασφαλιστεί χαμηλότερες τιμές σε σχέση με άλλα.

Να σημειώσουμε επίσης πως μέχρι στιγμής στην Κύπρο έχουν διενεργηθεί περισσότερα από 90.000 διαγνωστικά τεστ, ενώ ταυτόχρονα αναμένονται χιλιάδες άλλοι εργαστηριακοί ελέγχοι. 

Home