Θέλει για ΕΔΥ, υφυπουργό & Επίτροπο, και «για τα άλλα βλέπουμε»

Θέλει για ΕΔΥ, υφυπουργό & Επίτροπο, και «για τα άλλα βλέπουμε»

Το παρασκήνιο που έφερε σενάρια ανασχηματισμού μολίς μερικές μέρες πριν την Προεδρία της Βουλής

Μέχρι τέλος Ιουνίου ο Νίκος Αναστασιάδης θα πρέπει να προχωρήσει σε διορισμούς στην Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας ενώ κενές είναι και οι θέσεις του νέου υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας καθώς και η θέση του Επιτρόπου Εθελοντισμού.

Το φλέγον θέμα του διορισμού της επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας ( διορίστηκε 2 Ιουλίου 2015 για εξαετή θητεία και άρα η θητεία της λήγει στις 2 Ιουλίου 2021), η οποία είναι από τις επιτροπές που δεν μπορούν να μείνουν ακέφαλες έστω και για μέρα, πυροδότησε σενάρια ανασχηματισμού.

Σε αυτό προστέθηκε και η δημόσια τοποθέτηση του Νίκου Αναστασιάδη προ των εκλογών οτι θα διορίσει τον υφυπουργό Κοινωνικής Πρόνοιας μετά τις εκλογές. Παράλληλα οι διάφορες μεμψιμοιρίες ότι ο υπουργός Υγείας επιθυμεί να αποχωρήσει προστέθηκαν στο όλο σκηνικό.

Ακόμη, οι διεργασίες για συγκρότηση συμμαχιών για την πλειοψηφιών ενόψει και της κρίσιμης Ολομέλειας για την ψήφιση του νέου Προέδρου της Βουλής αποτέλεσαν το κερασάκι στην τούρτα με κάποιους πολιτικούς κύκλους να ερμηνεύουν την όλη υπόθεση τα περί ανασχηματισμού ως δέλεαρ προς κόμματα της αντιπολίτευσης( είδε ΕΔΕΚ)  για να ενταχθούν στο στρατόπεδο Αβέρωφ ούτως ώστε να υπερψηφιστεί η υποψηφιότητα ΔΗΣΥ.

Όπως πληροφορείται η Offsite οι θέσεις που της ΕΔΥ και του υφυπουργού Κοινωνικής Προνοίας θα πρέπει να έχουν καλυφθεί μέχρι και το τέλος Ιουνίου « Αυτο πρόκειται για γεγονός.     Δεν είναι ουτε μυστικό ούτε κάτι που σκόπιμα συντηρήθηκε για αυτή την περίοδο» σημείωσε στην Offsite κυβερνητική πηγή, από εκεί και πέρα, συμπλήρωσε, αν προκύψουν επιπρόσθετες ανάγκες ή μετακινήσεις θα αποφασιστούν στην ώρα που θα προκύψουν.

Πάντως αρχικός στόχος της Κυβέρνησης ήταν να προχωρήσει σε ανασχηματισμό μετά το καλοκαίρι περί τα τέλη Σεπτεμβρίου ωστόσο αυτό το πλάνο ενδεχομένως να ανατραπεί είτε λόγω μετακίνησης αξιωματούχων της Κυβέρνησης προς ΕΔΥ είτε λόγω πρόθεσης κάποιων υπουργών να αποχωρήσουν από τώρα (αντί τον Σεπτέμβριο) από το Κυβερνητικό σχήμα. 

Home