Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Θέλει την Προεδρία ως το 2028 ο Νικόλας

Του Στέλιου Στυλιανού -
23.02.2023

Θέλει την Προεδρία ως το 2028 ο Νικόλας

Πανηγυρικό το κλίμα στην Κεντρική Επιτροπή με ανακοίνωση για επαναδιεκδίκηση της Προεδρία από τον Νικόλα Παπαδόπουλο

Την ανακοίνωση από τον Νικόλα Παπαδόπουλο στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής ότι θα επαναδιεκδικήσει την Προεδρία του κόμματος επιφύλασσε η χθεσινή συνεδρία του σώματος στην ατζέντα της οποίας υπήρχαν για συζήτηση το αποτέλεσμα των Προεδρικών Εκλογών αλλά και ο καθορισμός του Εκλογικού Συνεδρίου.

Η συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής όπως πληροφορείται η Offsite News έγινε μέσα σε γιορτινό κλίμα μετά και το νικηφόρο για το κόμμα αποτέλεσμα των Προεδρικών και την εκλογή του Νίκου Χριστοδουλίδη στο ύπατο αξίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

>>> Αποφάσισε ο Νίκος ποιος πάει που - Έτοιμο το σχήμα του Υπουργικού

Στην συνεδρία έδωσαν το παρών σχέδον όλα τα μέλη ενώ στα πηγαδάκια δεν έλειπαν οι συζητήσεις για το νέο υπουργικό συμβουλίο χωρίς ωστόσο να γίνονται αναφορές από τον Πρόεδρο του κόμματος για τις διαβουλεύσεις που έλαβαν χωρά με τον Νίκο Χριστοδουλίδη.

Την ίδια ώρα ανακοινώθηκε ότι το Καταστατικό Συνέδριο θα γίνει τον ερχόμενο Απρίλιο ενώ το Εκλογικό Συνέδριο του κόμματος θα γίνει πριν τα μέσα Ιουνίου.  

Κανονικά η θητεία της ηγεσίας του κόμματος έληξε τον Δεκέμβριο με την Κεντρική Επιτροπή σε προηγούμενη της απόφαση στις 15/12 εξαιτίας και των Προεδρικών Εκλογών να κάνει χρήση του άρθρου 6 παράγραφος 3 του καταστατικού για παράταση του χρόνου διεξαγωγής του Εκλογικού Συνεδρίου για 6 μήνες. 

Μετά πάντως και την ανακοίνωση από τον Νικόλα Παπαδόπουλο της Προεδρίας έχουμε ουσιαστικά και την πρώτη υποψηφιότητα για τις εσσωκομματικές εκλογές χωρίς για την ώρα κάποιο αλλό στέλεχος του ΔΗΚΟ να παρουσιάζεται έτοιμο να αμφισβητήσει τον Πρόεδρο του κόμματος ο οποίος επαναδιεκδικεί την Προεδρία μέχρι και το 2028. 

Home