Θεοχάρους - Λιλλήκας συναντήθηκαν και ψάχνουν τρόπους συνεργασίας

Θεοχάρους - Λιλλήκας συναντήθηκαν και ψάχνουν τρόπους συνεργασίας

Κάτω από την ομπρέλα νέου κόμματος

Στον δύσβατο δρόμο της επιβίωσης των μικρών κομμάτων αντιλήφθηκαν ότι θα πρέπει να συμπήξουν ΣΥΜΜΑΧΙΑ  και να υπάρξει ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ. Έτσι με αυτά τα δεδομένα οι έμπειροι πολιτικοί που ηγούνται των δυο μικρών κομμάτων , της Συμμαχίας Πολιτών, ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΛΛΗΚΑΣ και της Αλληλεγγύης, ΕΛΕΝΗ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ, συναντήθηκαν χθες σε μια προσπάθεια να ανιχνεύσουν τρόπους συνεργασίας στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές του Μαΐου 2021.

Το ραντεβού καθορίστηκε μετά από συνομιλία των αρχηγών και αφού ενημερώθηκαν οι γραμματείες των κομμάτων, αποφασίστηκε να ιχνηλατήσουν τις πιθανότητες συνεργασιών.

Αν και όλα είναι στο τραπέζι των συζητήσεων οι αντιπροσωπείες των δυο κομμάτων έχουν να αντιμετωπίσουν το πλέον δύσκολο και εγγενές πρόβλημα, που έχει να κάνει με το εκλογικό σύστημα το οποίο προσδιορίζει ότι οι συνασπισμοί κομμάτων πρέπει να καταλάβουν ποσοστό 10% των εγκύρων ψήφων. 

Οπόταν, επειδή δεν τίθεται τέτοιο θέμα και δεν συγκεντρώνουν με τα υφιστάμενα δεδομένα  τα δυο κόμματα , τα εκλογικά ποσοστά που απαιτούνται από την νομοθεσία,  συζητούν τους τρόπους συμμαχίας και αλληλεγγύης κάτω από την ομπρέλα ενός νέου πολιτικού σχηματισμού, με άλλο όνομα και όλα τα συναφή που διέπουν την λειτουργία των κομμάτων.  

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε από τα αρχηγεία των κομμάτων σε Λεωφόρο Αθαλλάσας και Λεωφόρο Λεμεσού, Ελένη Θεοχάρους και Γιώργος Λιλλήκας προσέρχονται στον διάλογο με καλή διάθεση, αλλά και αναγνωρίζουν ότι οι συνενώσεις κομμάτων είναι ιδιαίτερα δύσκολες, αφού προϋποθέτουν κομματικές θυσίες εκατέρωθεν. 

Οι δυο αρχηγοί έχουν να αντιμετωπίσουν και τις μεμψιμοιρίες αρκετών στελεχών που στο άκουσμα της είδησης ,εμφανίζονται ιδιαίτερα αρνητικοί σε τέτοιο ενδεχόμενο , λόγω του πρότερου βίου και των δυο κομμάτων, που δεν συνάδει με την δική τους πολιτική θεώρηση και αντίληψη των πολιτικών πραγμάτων. 

Σημειώνεται και μια σημαντική παράμετρος που είναι η θέση του Προέδρου της Βουλής ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΥΛΛΟΥΡΗ που ως εκ των ιδρυτών της Αλληλεγγύης θα εκφράσει τουλάχιστον παρασκηνιακά και την δική του άποψη και θέση επί του προκειμένου. 

Πάντως το ραντεβού ανανεώθηκε για τα περαιτέρω

 

Home