Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Θεοπέμπτου: Έχουμε πάρα πολλές απαιτήσεις από τους υποψήφιους

Offsite Team -
23.10.2022

Θεοπέμπτου: Έχουμε πάρα πολλές απαιτήσεις από τους υποψήφιους

Thumbnail
Οι 4 επικρατέστεροι, ο κώδικας δεοντολογίας και η ψήφος κατα βούληση

Οι τέσσερις επικρατέστεροι στην εσωτερική δημοσκόπηση υποψήφιοι για την Προεδρία της Δημοκρατίας τέθηκαν σήμερα σε ψηφοφορία στη διαδικασία ενώπιον των μελών της Εκλογικής Συνδιάσκεψης του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, με τον Πρόεδρό του, Χαράλαμπο Θεοπέμπτου, να δηλώνει αμέσως μετά ότι το μεγαλύτερο ποσοστό ήταν κοντά στο 40%, αλλά κανείς δεν συγκέντρωσε το απαιτούμενο από το καταστατικό 60% για να στηριχθεί.

>>> Διαβάστε επίσης: Πάνε κατά βούληση στις Προεδρικές οι Οικολόγοι

Οι τέσσερις που πήραν πιο ψηλά ποσοστά στη δημοσκόπηση των μελών του κινήματος, διευκρίνισε, ήταν: Ανδρέας Μαυρογιάννης, Νίκος Χριστοδουλίδης, Αχιλλέας Δημητριάδης και Γιώργος Κολοκασίδης. Ο Πρόεδρος του Κινήματος είπε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που δεν έχουν καταλήξει σε μια υποψηφιότητα. «Είχαμε δύσκολες επιλογές μπροστά μας. Έχουμε πάρα πολλές απαιτήσεις από τους υποψηφίους που είχαμε μπροστά μας και το εκλογικό σώμα της παγκύπριας συνδιάσκεψης ένιωσε ότι κανείς από αυτούς δεν ήταν σε θέση, με τα δεδομένα τώρα και τη διαβούλευση που κάναμε,  να το εξασφαλίσει», ανέφερε.

Για το μέλλον θα δούμε τί θα κάνουμε, δήλωσε ο Χαράλαμπος Θεοπέμπτου.

Κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες που τον φέρουν να κάλεσε στελέχη της πρώτης γραμμής να μην βγουν και να υποστηρίζουν φανερά κάποιο υποψήφιο, Πρόεδρος των Οικολόγων είπε ότι αυτός είναι ένας Κώδικας Δεοντολογίας που η Παγκύπρια Συνδιάσκεψη καλείται να αποφασίσει. Έγινε συζήτηση, είπε, επ’ αυτού αλλά δεν λήφθηκε τελική απόφαση. Θα καταρτίσουν όμως, συνέχισε, έναν απλό Κώδικα, τον οποίο θα στείλουν στα μέλη τους και ειδικά τα προβεβλημένα στελέχη, να τον έχουν υπόψην τους, εκφράζοντας την ελπίδα ειδικά αυτά τα στελέχη να τηρήσουν τον Κώδικα.

ΚΥΠΕ

Home