Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Θεοπέμπτου: Ελπίδες επανέναρξης διαπραγματεύσεων στην πενταμερή

Offsite Team -
28.03.2021

Θεοπέμπτου: Ελπίδες επανέναρξης διαπραγματεύσεων στην πενταμερή

Thumbnail
«Είναι εξαιρετικά σημαντική για το γεγονός ότι κρίνεται το αν θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις ή όχι».

Η πενταμερής διάσκεψη στη Γενεύη είναι κρίσιμη και θα κριθεί από τη στάση της τ/κ πλευράς, δήλωσε ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασίας Πολιτών, Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, ο οποίος εκτιμά ότι θα αποσυρθεί η θέση περί δυο κρατών και θα επαναρχίσουν διαπραγματεύσεις.

 

Σε δηλώσεις στη Λεμεσό, ο κ. Θεοπέμπτου ανέφερε ότι η πενταμερής διάσκεψη «είναι εξαιρετικά σημαντική για το γεγονός ότι κρίνεται το αν θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις ή όχι».

«Η πενταμερής έχει χαρακτηριστεί άτυπη, αλλά είναι κρίσιμη για το γεγονός ότι θα πάει εκεί όλη η ομάδα μας, θα είναι εκεί οι αρχηγοί των κομμάτων και θα κριθεί και από τη στάση και τις θέσεις που θα προβάλει η τ/κ πλευρά», συμπλήρωσε.

 

Εξέφρασε δε την ελπίδα ότι θα υπάρχει «μια καλή εξέλιξη, η οποία καλή εξέλιξη θα σημαίνει να έχουμε όλους τους όρους και προϋποθέσεις για να ξεκινήσουν ξανά οι διαπραγματεύσεις».  

Κληθείς να σχολιάσει τη διάθεση της αμερικανικής κυβέρνησης να συνδράμει στις προσπάθειες, ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασίας Πολιτών είπε πως «σίγουρα αυτό μπορεί να βοηθήσει».  

Υπάρχει, συνέχισε, μια μεγάλη πίεση τώρα στην Τουρκία για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις και το εμπόδιο το οποίο υπάρχει αυτή τη στιγμή, είναι οι μαξιμαλιστικές θέσεις τις οποίες προβάλει η τ/κ πλευρά με τα δυο κράτη.  

«Δεν ξέρω αν αυτό ήταν διαπραγματευτικό χαρτί, το οποίο έλεγαν για να φέρουν σε δύσκολη θέση τη δική μας πλευρά, όμως θα κριθούν όλα στη Γενεύη», ανέφερε και υπέδειξε ότι ο ίδιος έχει «μεγάλες ελπίδες ότι θα αποσύρουν αυτήν τη στάση και θα επανέλθουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, γιατί με αυτή τη στάση, καταλαβαίνετε, ούτε καν εντολή δεν έχει ο ΓΓ  των Η.Ε. για να ξεκινήσει διαβουλεύσεις, εφόσον το τι κάνει γίνεται με βάση τα ψηφίσματα του ΟΗΕ».  

Οι δηλώσεις του κ.Θεοπέμπτου έγιναν στο περιθώριο συνάντησης στελεχών του Κινήματος με τον Δήμαρχο Λεμεσού, στο Lady’s Mile, όπου συζητήθηκε το σχέδιο ανάπλασης της περιοχής.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Home