Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Θεοπέμπτου: Η έκθεση ΕΥ για φορολογικές αρχές εκθέτει πολιτικούς

Offsite Team -
10.04.2021

Θεοπέμπτου: Η έκθεση ΕΥ για φορολογικές αρχές εκθέτει πολιτικούς

Η έκθεση της ΕΥ για τις φορολογικές αρχές εκθέτει τον Έφορο Φορολογίας και τους πολιτικούς, λέει ο Χ. Θεοπέμπτου

Η έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για τις φορολογικές αρχές εκθέτει τον Έφορο Φορολογίας και τους πολιτικούς, που φαίνεται να μην είναι συνεπείς με τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, δήλωσε ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, ο οποίος πρόσθεσε πως Κίνημά του ζητά πλήρη διαφάνεια.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Θεοπέμπτου ζήτησε να παρουσιαστούν δημόσια όλα τα στοιχεία που αφορούν πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα, σε σχέση με όσους δεν υποβάλλουν φορολογική δήλωση ή δεν είναι συνεπείς στις φορολογικές τους υποχρεώσεις», ενώ κάλεσε τον Έφορο φορολογίας να καταθέσει στη Βουλή το κατάλογο που ζήτησαν, μέσω της κοινοβουλευτικής επιτροπής ελέγχου, για τους εκατό μεγαλύτερους οφειλέτες.

Κάλεσε ακόμα τους Βουλευτές να δηλώσουν την οποιαδήποτε σύγκρουση συμφέροντος τους με το σχεδιαζόμενο για 7η φορά σχέδιο επέκτασης περιόδου πληρωμών, για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το κράτος.

 

Τέλος, ανάφερε πως πολύ ανησυχητική είναι και η πληροφορία για τον τρόπο που χειρίζεται η Κυβέρνηση το θέμα του ΦΠΑ των επενδυτών που πολιτογραφήθηκαν.

«Εάν είναι αληθείς οι πληροφορίες, που περιλαμβάνονται στην έκθεση του Γενικού Ελεγκτή, προκύπτει ακόμα ένα θέμα εξαπάτησης, αυτή τη φορά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τελικά το βάραθρο του σκανδάλου των χρυσών διαβατηρίων είναι όντως χωρίς πάτο», είπε.

Εξάλλου, ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων αναφέρθηκε στο πρόβλημα με την διαχείριση της πανδημίας, λέγοντας πως «η Κυβέρνηση δεν έπεισε για το εμβολιαστικό πρόγραμμα, λόγω των παλινδρομήσεων και άστοχων ενεργειών της».

«Έχουμε δυο Υπουργεία που διαφωνούν δημόσια  για το πρωτόκολλο ιχνηλάτησης στα σχολεία, προκαλώντας περαιτέρω αναστάτωση στην κοινωνία. Η πύλη εμβολιασμού παρουσιάζει πολλά τεχνικά προβλήματα και καθυστερεί το εμβολιαστικό πρόγραμμα. Και για νησί έχουμε τρομερή αύξηση κρουσμάτων», ανέφερε.  

Όπως είπε «όλα αυτά γιατί η Κυβέρνηση δεν πήρε τα κατάλληλα μέτρα», προσθέτοντας ότι «είναι φυσικό οι πολίτες να μην πείθονται, όσες δηλώσεις και επικοινωνιακές επισκέψεις κι αν κάνει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης».  

Επίσης, είπε ότι «υπάρχουν τεχνικές λύσεις, που έπρεπε να εφαρμοστούν στην πύλη εμβολιασμού για να μπει τέρμα στην ταλαιπωρία των πολιτών», σημειώνοντας ότι «είναι η ώρα να ληφθούν σοβαρές εμπεριστατωμένες αποφάσεις και να εφαρμοστούν καθολικά».

KYΠΕ

Home