Θεοπέμπτου στην Offsite: Θα συνεχίσω ως πράσινο πολιτικό πρόσωπο

Θεοπέμπτου στην Offsite: Θα συνεχίσω ως πράσινο πολιτικό πρόσωπο

Τι αναφέρει ο νέος Πρόεδρος του Κινήματος για στόχους Βουλευτικών, διεργασίες και το Περιβάλλον

Συνέντευξη στον Στέλιο Στυλιανού 

Στην πρώτη του συνέντευξη μετά την εκλογή του στην Προεδρία των Οικολόγων, ο Χαράλαμπος Θεοπέμπτου μιλά στην Offsite για την επόμενη μέρα στους Οικολόγους.

Ο νέος Πρόεδρος του Κινήματος αναφέρεται στις προσεχείς Βουλευτικές τονίζοντας ότι ο στόχος είναι η αύξηση ποσοστών και η εκλογή 3 βουλευτών με τις διεργασίες για προσέγγιση προσωπικοτήτων να βρίσκεται σε εξέλιξη.  

Όπως επισημαίνει  το Κίνημα Οικολόγων είναι ένα καθαρά πράσινο Κίνημα με ξεκάθαρη ιδεολογία και αρχές για όλα τα θέματα που αφορούν την κοινωνία, την Οικονομία, το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό και όποιος μπει στο ψηφοδέλτιο μας θα πρέπει να σκέφτεται πράσινα.

Τέλος, τονίζει ότι Θα συνεχίσει όπως τον γνώρισε ο κόσμος δηλαδή ως ένα καθαρά πράσινο πολιτικό πρόσωπο επισημαίνοντας ότι το κυπριακό θα το ακούμε όποτε και μόνο όταν χρειάζεται.

Διαβάστε αυτούσια την συνέντευξη:

-Από την περασμένη Κυριακή είστε και επίσημα νέος Πρόεδρος των Οικολόγων ποιες είναι οι πρώτες προτεραιότητες σας;

Η άμεση προτεραιότητα όλων μας είναι η εκλογή σήμερα της Έφης Ξάνθου στη δημαρχία της Αγλαντζιάς. 

Πέραν από αυτό θα χρησιμοποιήσω την περίοδο που είναι κλειστή η Βουλή για ενημέρωση και τα εσωτερικά του Κινήματος, τις επαφές για το ψηφοδέλτιο μας και άλλη οργανωτική δουλειά που έχει να γίνει.

- Ποιος είναι ο στόχος του Κινήματος σε Βουλευτές και ποσοστά στις Βουλευτικές του Μαΐου του 2021;

Στόχος είναι να αυξηθεί η παρουσία μας στη Βουλή με την εκλογή 3 βουλευτών.

Για να γίνει αυτό θα χρειαστούμε ένα ποσοστό 5.4%. Πιστεύω ότι έχει γίνει σημαντική δουλειά στη Βουλή από τους δύο Βουλευτές του κινήματος η οποία έχει εκτιμηθεί από την κοινωνία. Η δουλειά μας μαζί με ένα δυνατό ψηφοδέλτιο με κάνουν να πιστεύω ότι ο στόχος είναι εφικτός.

- Που βρίσκονται οι διεργασίες καταρτισμού του ψηφοδελτίου και πότε αναμένεται να είναι έτοιμο;

Έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό οι διεργασίες για τον καταρτισμό των ψηφοδελτίων της κάθε επαρχίας. Οι επαφές συνεχίζονται και είμαστε έτοιμοι τώρα να προσεγγίσουμε και διάφορες προσωπικότητες για ένταξη τους στο ψηφοδέλτιο.

-  Έχει παρθεί μια απόφαση από την προηγούμενη ηγεσία για να μην υπάρξει συνεργασία με υφιστάμενα κόμματα, αυτό είναι οριστικό ή θα εξετάσετε τρόπους συνεργασίας με άλλα κόμματα στις Βουλευτικές;

Προς το παρόν δεν βλέπω πως μπορεί να υπάρξει μια τέτοια συνεργασία. Φυσικά τόσο σοβαρά θέματα χρειάζονται απόφαση των συλλογικών σωμάτων του Κινήματος. Το Κίνημα Οικολόγων είναι ένα καθαρά πράσινο Κίνημα με ξεκάθαρη ιδεολογία και αρχές για όλα τα θέματα που αφορούν την κοινωνία, την Οικονομία, το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό και όποιος μπει στο ψηφοδέλτιο μας θα πρέπει να σκέφτεται πράσινα.

- Είστε ένας άριστος γνώστης των θεμάτων περιβάλλοντος,  θα δούμε επί θητείας σας  οι Οικολόγοι να αναπτύσσουν περισσότερες πολιτικές για το περιβάλλον και την πράσινη ανάπτυξη;

Θεωρώ ότι πάντα το Κίνημα προωθούσε έντονα περιβαλλοντικές πολιτικές. Για διάφορους λόγους όμως τα μηνύματα μας δεν είχαν το αναμενόμενο αποτέλεσμα. Στόχος μου είναι να αναμορφώσουμε τη προβολή των περιβαλλοντικών μας θέσεων για διάφορα ζητήματα ούτως ώστε να είμαστε πιο αποτελεσματικοί στη μετάδοση των πολιτικών μας αλλά και την ενημέρωση του κοινού.

-Θα μετατρέψετε τους Οικολόγους πραγματικά πράσινους; Ή θα δίνεται βαρύτητα σε κυπριακό και άλλα θέματα που δεν έχουν και τόση σχέση με την Οικολογία;

Θα συνεχίσω όπως με γνώρισε ο κόσμος δηλαδή ως ένα καθαρά πράσινο πολιτικό πρόσωπο. Το κυπριακό θα το ακούτε όποτε και μόνο όταν χρειάζεται. Με άλλα λόγια θα προσπαθήσω να προβάλλονται ακόμη πιο έντονα τα περιβαλλοντικά και κοινωνικά προβλήματα από ότι το κάναμε μέχρι τώρα.

Έχουμε απίστευτα προβλήματα που χρειάζονται την προσοχή μας σε αυτό τον τόπο, τα οποία όσο σοβαρά και να είναι, πάντα κατατάσσονται χαμηλά στην προτεραιότητα των ειδήσεων. 

Home