Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

«Θετική η απόφαση της ΚΔ για συνδρομή δυνάμεων στα κατεχόμενα»

Offsite Team -
23.06.2022 - 15:08

«Θετική η απόφαση της ΚΔ για συνδρομή δυνάμεων στα κατεχόμενα»

Συνεργασία των δύο κοινοτήτων στην ενεργοποίηση του RescEU για αντιμετώπιση καταστροφών προτείνει ο Αχιλλέας Δημητριάδης

Την ανάληψη κοινής πρωτοβουλίας ΟΗΕ – ΕΕ για θεσμοθετημένη συνεργασία των δύο κοινοτήτων στην ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας RescEU σε περιπτώσεις που συμβαίνουν φυσικές καταστροφές στην Κύπρο, όπως οι δασικές πυρκαγιές και οι πλημμύρες, προτείνει ο υποψήφιος Πρόεδρος Αχιλλέας Δημητριάδης.

Σε γραπτή δήλωση αφού χαρακτηρίζει θετική την απόφαση της Κυπριακής Δημοκρατίας για συνδρομή δυνάμεων πυρόσβεσης για αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στην κατεχόμενη Καντάρα, ο κ. Δημητριάδης σημειώνει ότι η πρωτοβουλία για το RescEU μπορεί να προωθηθεί από την κυπριακή Κυβέρνηση στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για να εξασφαλίσει την στήριξη των εταίρων μας.

Ο κ. Δημητριάδης σημειώνει ότι η εμπειρία που έχει αποκτηθεί από τις Μικτές Τεχνικές Επιτροπές και τις ad hoc συνεργασίες σε δασικές πυρκαγιές, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ένα ακόμα βήμα για την προστασία των περιβαλλοντικών πόρων ολόκληρου του νησιού.

ΚΥΠΕ

Σε δείπνο για τους ηγέτες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ συμμετέχει ο ΠτΔ

Offsite Team -
28.06.2022 - 07:09

Σε δείπνο για τους ηγέτες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ συμμετέχει ο ΠτΔ

Ο Νίκος Αναστασιάδης θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί και να συνομιλήσει με ξένους ηγέτες

Σε δείπνο που θα πραγματοποιηθεί στη Μαδρίτη για τους ηγέτες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ θα συμμετάσχει σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Όπως είχε ανακοινωθεί σε γραπτή δήλωση του Διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Προέδρου Αναστασιάδη, Ανδρέα Ιωσήφ, την Τρίτη 28 Ιουνίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στην ισπανική πρωτεύουσα, όπου θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έχει προσκληθεί και θα παρευρεθεί σε δείπνο που παραθέτει στο περιθώριο της Συνόδου προς τους ηγέτες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ ο Πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντζεθ, κατά τη διάρκεια του οποίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα απευθύνει ομιλία.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του Προέδρου, το ταξίδι στην ισπανική πρωτεύουσα θα δώσει την ευκαιρία στον Πρόεδρο Αναστασιάδη να συναντηθεί διμερώς με ξένους ηγέτες και να τους ενημερώσει για θέματα που απασχολούν την Κύπρο, με βασικότερο το Κυπριακό.

"Η πρόταση του για υλοποίηση ΜΟΕ τα οποία θα υποβοηθήσουν την όλη διαδικασία και η ανάγκη εγκατάλειψης από την τουρκική πλευρά των προκλητικών ενεργειών και της αδιάλλακτης στάσης της θα βρεθούν στο επίκεντρο των επαφών του Προέδρου Αναστασιάδη", επεσήμανε ο κ. Ιωσήφ, σημειώνοντας πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιστρέφει στην Κύπρο την Πέμπτη 30 Ιουνίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Home