Τι κοινό έχουν Κληρίδης, Καρογιάν, Αδάμου και Λαδάς

Τι κοινό έχουν Κληρίδης, Καρογιάν, Αδάμου και Λαδάς

Αυτό που ξεχωρίζει τους 4 πολιτικούς από τους υπόλοιπους 8 άλλους Προέδρους της Βουλής

Τον νέο της Πρόεδρο εκλέγει σήμερα η Βουλή, η οποία συνέρχεται  στην πρώτη της Ολομέλεια στις 4 το απόγευμα με τη νέα της σύνθεση, όπως αυτή προέκυψε από τις εκλογές της 30ης Μαϊου.

Με αφορμή τα πιο πάνω η Offsite ανέτρεξε στο αρχείο της Βουλής και παρουσιάζει ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά με τις εκλογικές αναμετρήσεις για την Προεδρία του Κοινοβουλίου. 

Μεταξύ άλλων στοιχείων, αυτό που ξεχωρίζει είναι ότι από τους 12 Προέδρους της Βουλής, μόλις οι 4 βρέθηκαν στο αξίωμα χωρίς ανθυποψήφιο. 

Πιο συγκεκριμένα

Ο Γλαύκος Κληρίδης το 1960,

gfrdadawd

ο Γεώργιος Λαδά στις 4 Ιουνίου 1981,  

gvfeaddaw

ο Μάριος Κάρογιαν στις 6 Μαρτίου 2008, ύστερα από την εκλογή του Δημήτρη Χριστόφια στο αξίωμα του Πρόεδρου της Δημοκρατίας και μετά από πρόταση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΔΗΚΟ και τέλος

bvcdadadwd

ο Αδάμος Αδάμου στις 23 Οκτωβρίου 2020 κατόπιν σχετικής πρότασης από όλα τα κόμματα εκτός από το ΕΛΑΜ μετά και την παραίτηση του Δημήτρη Συλλούρη από το αξίωμα του ΠτΒ.  

gfeadawd

 

Σήμερα ο νέος ή η νέα Πρόεδρος της Βουλής 

Να σημειώσουμε πως έχουν ήδη ανακοινωθεί οι υποψηφιότητες της Αννίτας Δημητρίου από τον ΔΗΣΥ, του Νικόλα Παπαδόπουλου από το ΔΗΚΟ, του Χρίστου Χρίστου από το ΕΛΑΜ και του Χαράλαμπου Θεοπέμπτου από το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών. Από πλευράς ΑΚΕΛ έχει εξάλλου αναφερθεί πως στο τραπέζι βρίσκεται η υποψηφιότητα του Γενικού του Γραμματέα, Άντρου Κυπριανού. Η ΕΔΕΚ ανακοίνωσε πως η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος θα χειριστεί το θέμα ανάλογα με τη διαμόρφωση των δεδομένων κατά τη διάρκεια της διαδικασίας της ψηφοφορίας, και εξουσιοδότησε τον Πρόεδρο του κόμματος, Μαρίνο Σιζόπουλο, εάν και εφόσον κρίνει αναγκαίο να θέσει την υποψηφιότητά του στη διάθεση του κοινοβουλευτικού σώματος.  

Home