Τι μισθό παίρνει ο Γενικός Εισαγγελέας;

Τι μισθό παίρνει ο Γενικός Εισαγγελέας;

Ο ετήσιος και μηνιαίος μισθός και το επίδομα παραστάσεως

Σε μείζον θέμα εξελίσσεται η ημερομηνία αφυπηρέτησης του Γενικού Εισαγγελέα. Τελικά σύμφωνα με σημερινές διάφορες δηλώσεις τελειωτικά αποχωρεί την 31η Ιουλίου και ο νέος Γενικός Εισαγγελέας Γιώργος Σαββίδης θα αναλάβει καθήκοντα από 1η Αυγούστου. 

Ανάμεσα σε όλα που λέχθηκαν αυτές τις μέρες ήταν και το θέμα της μισθοδοσίας του Γενικού Εισαγγελέα για τις επιπλέον μέρες για τις οποίες ουσιαστικά προκλήθηκε το θέμα (8/7 μέχρι 31/7) και όπως ο ίδιος ο Κώστας Κληρίδης  δήλωσε  την όποια διαφορά στην αντιμισθία του μέχρι τη νόμιμη ημερομηνία αφυπηρέτησης του, την 1η Αυγούστου, θα την παραχωρήσει στον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου.

Ποια είναι όμως η αμοιβή του Γενικού Εισαγγελέα;

Με βάση τα στοιχεία που είναι αναρτημένα στην σελίδα του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους, ο Γενικός Εισαγγελέας αμείβεται με 108.839 ευρώ ετησίως (156.179 ευρώ ακαθάριστος). 

Έχει επίσης επίδομα παραστάσεως 18.000 ευρώ.

Ο ακαθάριστος μηνιαίος μισθός ανέρχεται στις 10.629 ευρώ ενώ ο ολικός μηνιαίος μισθός με επιδόματα ανέρχεται στις 12,129 ευρώ.  

Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου της Δημοκρατίας, ο καθαρός μηνιαίος μισθός μετά από αποκοπές και εισφορές ανέρχεται στα 8,460 ευρώ. 

Να σημειώσουμε ότι την ίδια ακριβώς αμοιβή έχει και ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας.

 

Home