Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Τι προνοεί η πρόταση Σιζόπουλου για αλλαγές στο ΓεΣΥ

Offsite Team -
05.11.2021 - 12:06

Τι προνοεί η πρόταση Σιζόπουλου για αλλαγές στο ΓεΣΥ

Απαντά στα πυρά ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ και αναφέρει παραβιάσεις στο σύστημα υγείας

Tην τροποποίηση του Νόμου για το ΓεΣΥ επιδιώκει η ΕΔΕΚ με πρόταση νόμου που κατέθεσε χθες ο πρόεδρος του Κινήματος Μαρίνος Σιζόπουλος. 

Συγκεκριμένα σκοπός της πρότασης νόμου είναι η τροποποίηση του περί Γενικού Συστήματος Υγείας Νόμου, ώστε ο ασθενής να λαμβάνει όλες τις παρεχόμενες από το σύστημα υπηρεσίες φροντίδας υγείας για τις οποίες καταβάλλει εισφορές, συμπεριλαμβανομένων των φαρμακευτικών προϊόντων και  των ιατρικών αναλύσεων. Αυτό θα ισχύει ανεξαρτήτως εάν ο ιατρός/ οδοντίατρος που τις συνταγογραφεί δεν είναι συμβεβλημένος με τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Μάλιστα με σημερινή του ανακοίνωση ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ απαντά στους επικριτές του.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Μας επικρίνουν για την πρόταση που καταθέσαμε η οποία ενισχύει την φιλοσοφία του ΓεΣΥ και συμβάλλει στην βοήθεια και εξυπηρέτηση των χρόνιων ασθενών, των πασχόντων, των χαμηλοσυνταξιούχων και χαμηλόμισθων.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Όλοι, όμως, οι οποίοι μας επικρίνουν και επικαλούνται δήθεν την αλλοίωση της φιλοσοφίας του ΓεΣΥ, γιατί αποσιωπούν και δεν διαμαρτύρονται για τις εμφανείς παραβιάσεις τόσο της φιλοσοφίας του ΓεΣΥ όσο και της διασπάθισης των εισφορών του φορολογούμενου πολίτη, όπως:

  1. Η εισαγωγή του πολυασφαλιστικού από την πίσω πόρτα μέσα από τη συμφωνία με τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια, κατά παράβαση της νομοθεσίας όπως μάλιστα έχει βεβαιώσει και η νομική υπηρεσία με σχετική γνωμάτευση.
  2. Η διαφορετική αποζημίωση προς έκαστο ιδιωτικό νοσηλευτήριο για την ίδια μάλιστα ιατρική πράξη.
  3. Η αμοιβή γιατρών που δεν είναι ενταγμένοι στο ΓεΣΥ αλλά αμείβονται από το ΓεΣΥ μέσω των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων κατά παράβαση της νομοθεσίας όπως έχει επίσης βεβαιώσει η νομική υπηρεσία.
  4. Η διασπάθιση των εισφορών του φορολογούμενου πολίτη όπου μέσα σε 2 χρόνια ο σφαιρικός προϋπολογισμός αυξήθηκε κατά 400 περίπου εκατομμύρια.
  5. Η μη ένταξη των ΤΑΕΠ των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων στο σύστημα, κατά παράβαση της νομοθεσίας που προνοούσε την ένταξή τους την 1/6/2020.
  6. Η μη ενίσχυση του δημόσιου τομέα της υγείας με τον αναγκαίο και απαιτούμενο εξοπλισμό (θα έπρεπε να υπάρχει ένας μαγνητικός τομογράφος σε όλα τα δημόσια νοσηλευτήρια).
  7. Οι μεγάλες λίστες αναμονής οι οποίες παρουσιάζονται και στον ιδιωτικό τομέα.
  8. Η μαζική αποχώρηση των γιατρών από τα δημόσια νοσηλευτήρια.

Καλούμε όσους μας επικρίνουν να απαντήσουν τεκμηριωμένα γιατί τους ενοχλεί μία πρόταση που ενισχύει την φιλοσοφία του ΓεΣΥ και βοηθά τους ασθενείς, και δεν τους ενοχλεί η συστηματική παραβίαση της νομοθεσίας και της φιλοσοφίας του ΓεΣΥ που μόλις περιέγραψα.

Θυμίζουμε πως κάποιες από τις προτάσεις που έγκαιρα καταθέσαμε, ήδη από το 2015, αν γίνονταν αποδεκτές όχι μόνο δεν θα είχαμε φυγή γιατρών, αλλά θα είχαμε ένταξη ακόμη περισσότερων, ενδεχομένως και όλων. Φαίνεται όμως ότι κάποιοι δεν το θέλουν. Αλλά επιθυμούν την αποδυνάμωση του συστήματος. Όλοι αυτοί θα μας βρουν για ακόμα μια φορά απέναντί τους. Ας το έχουν υπόψη τους.

Home