Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Τι θα συζητήσουν οι ΥΠΕΞ Κύπρου-Ελλάδας

Offsite Team -
27.07.2022

Τι θα συζητήσουν οι ΥΠΕΞ Κύπρου-Ελλάδας

Η ατζέντα της συνάντησης Κασουλίδη - Δένδια

Το Κυπριακό, η εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα, αλλά και οι συνέπειες της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι μεταξύ των θεμάτων που θα συζητήσουν την Πέμπτη στη Λευκωσία οι Υπουργοί Εξωτερικών Κύπρου και Ελλάδας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κυπριακού ΥΠΕΞ, ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας, πραγματοποιεί αύριο, επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο. Στο πλαίσιο της επίσκεψης θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών, Ιωάννη Κασουλίδη, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν διευρυμένες διαβουλεύσεις με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών των δύο Υπουργείων Εξωτερικών.

Με το πέρας των διαβουλεύσεων, οι δύο Υπουργοί θα προβούν σε δηλώσεις στους εκπροσώπους των μέσων μαζικής ενημέρωσης (στις 13:40), προστίθεται.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων των κ. Κασουλίδη και Δένδια αναμένεται να βρεθούν, μεταξύ άλλων, οι διμερείς σχέσεις και το πλαίσιο περαιτέρω εμβάθυνσης της συνεργασίας σε εθνικά, περιφερειακά και διεθνή ζητήματα, το Κυπριακό και ο τρόπος με τον οποίο η πλευρά μας αντιλαμβάνεται τα επόμενα βήματα, η εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα, οι συνέπειες της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία και η συντονισμένη αντίδραση της ΕΕ, οι πολυμερείς σχηματισμοί συνεργασίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της ευρύτερης Μέσης Ανατολής καθώς και άλλα περιφερειακά ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος.

Κατά την παρουσία του στην Κύπρο ο κ. Δένδιας θα απευθύνει ομιλία στην ετήσια Σύνοδο των Αρχηγών Διπλωματικών Αποστολών της Κυπριακής Δημοκρατίας, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΥΠΕ

Home