Την Τρίτη (14/7) η Σύνοδος Παράλληλης Βουλής για τον Πολιτισμό

Την Τρίτη (14/7) η Σύνοδος Παράλληλης Βουλής για τον Πολιτισμό

Τη 2η Σύνοδο θα απασχολήσουν προτάσεις για περιορισμένες καταστατικές αλλαγές.

Πραγματοποιείται αύριο στις 5.00 μ.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία, στην Αίθουσα «Ζήνων Κιτιεύς», η 2η Σύνοδος της Παράλληλης Βουλής για τον Πολιτισμό, τις εργασίες της οποίας θα προσφωνήσει ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης.

Ανακοίνωση της Βουλής αναφέρει ότι κατά τη Σύνοδο θα συζητηθούν οι προτάσεις των τριών επιτροπών που αποτελούν την Παράλληλη Βουλή: της Επιτροπής Αθλητισμού, της Επιτροπής Γραμμάτων και Τεχνών και Ποιοτικής Εκπαίδευσης και της Επιτροπής Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Η Επιτροπή Αθλητισμού θα παρουσιάσει το θέμα της αναβάθμισης της Φυσικής Αγωγής σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, η Επιτροπή Γραμμάτων και Τεχνών και Ποιοτικής Εκπαίδευσης θα παρουσιάσει πρόταση για συντεταγμένη προσπάθεια στην προσέγγιση ευρωπαϊκών πολιτιστικών θεσμών και στην εξεύρεση συμπληρωματικών πόρων, προκειμένου να προβληθεί το πολιτιστικό προϊόν της Κύπρου διεθνώς. 

Η ίδια Επιτροπή θα παρουσιάσει επίσης προτάσεις για την συμβολή των ΜΜΕ και της Πολιτείας στην προώθηση και ενίσχυση της εκπαίδευσης, της γλωσσικής επάρκειας και φιλαγνωσίας, της τέχνης και του πολιτισμού και της προώθησης του πνεύματος της πολιτιστικής παιδείας. 

Η Επιτροπή θα προτείνει επίσης εισηγήσεις για την απάμβλυνση ή και επίλυση των προβλημάτων που παρουσιάζονται στο σύστημα των επιχορηγήσεων των διάφορων πολιτιστικών εκδηλώσεων. 

         

Εξάλλου η Επιτροπή Πολιτιστικής Κληρονομιάς θα καταθέσει στη Σύνοδο προτάσεις για την κατοχύρωση της πνευματικής ιδιοκτησίας, την ίδρυση Υφυπουργείου Πολιτισμού και την προστασία και προώθηση των Κύπριων χειροτεχνών και αριστοτεχνών.

Τη 2η Σύνοδο θα απασχολήσουν προτάσεις για περιορισμένες καταστατικές αλλαγές.

ΚΥΠΕ

Home