Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Τις τουρκικές ενέργειες στηλίτευσε ενώπιον ΚΣΣΕ η Χρ. Ερωτοκρίτου

Offsite Team -
22.04.2021 - 15:02

Τις τουρκικές ενέργειες στηλίτευσε ενώπιον ΚΣΣΕ η Χρ. Ερωτοκρίτου

Τις κλιμακούμενες προκλήσεις και τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και σε άλλες περιοχές προς εξυπηρέτηση των επεκτατικών της βλέψεων στηλίτευσε η βουλευτής Χριστιάνα Ερωτοκρίτου

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, η κ. Ερωτοκρίτου κατέθεσε ομιλία για τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών στην Τουρκία στα πλαίσια συζήτησης που διεξήχθη στην Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ). Οι εργασίες του 2ου Μέρους της Συνόδου 2021 της ΚΣΣΕ ολοκληρώθηκαν σήμερα.

Η Κύπρια βουλευτής επεσήμανε ότι το θέμα αυτό συνεχίζει να συζητείται στην ΚΣΣΕ, καθότι η Τουρκία, ιδρυτικό μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης, εξακολουθεί να μην τηρεί τις διεθνείς της υποχρεώσεις και δεσμεύσεις. Τόνισε δε ότι η αλαζονεία, η αδιαλλαξία και η «διπλωματία των κανονιοφόρων» της Τουρκίας υπονομεύουν σοβαρά τις προοπτικές για επίτευξη δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο κυπριακό πρόβλημα, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ και αποσταθεροποιούν περαιτέρω την ευρύτερη περιοχή.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Η τουρκική Κυβέρνηση, ανέφερε η κ. Ερωτοκρίτου, επιλέγει να αγνοεί ή να απορρίπτει διεθνείς συνθήκες, συμβάσεις, ψηφίσματα και ανεξάρτητες δικαστικές αποφάσεις, στέλνοντας το μήνυμα στους πολίτες της και στη διεθνή κοινότητα ότι η ατζέντα της για γεωπολιτική υπεροχή υπερισχύει του κράτους δικαίου.

Υπό τον Τούρκο Πρόεδρο κ. Ερντογάν, επεσήμανε η Κύπρια βουλευτής, η χώρα βαδίζει σταθερά προς ένα αυταρχικό σύστημα διακυβέρνησης, πλήττοντας τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου και απομακρύνεται από τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες. Τα μέτρα που λήφθηκαν κατ’ επίκληση του αποτυχημένου πραξικοπήματος του 2016, πρόσθεσε, υπονομεύουν την ανεξαρτησία της δικαστικής και της νομοθετικής εξουσίας και ενισχύουν το δημοκρατικό έλλειμμα στη χώρα.

Η Τουρκία, υπογράμμισε η κ. Ερωτοκρίτου, περιφρονώντας σχετικές αποφάσεις της Επιτροπής της Βενετίας και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, έχει αποδυθεί στη συστηματική καταστολή της αντιπολίτευσης, στον περιορισμό της ελευθερίας της έκφρασης, στη φυλάκιση χιλιάδων πολιτών, ενέργειες που υποδηλούν τη σοβαρή διάβρωση των δημοκρατικών θεσμών.  

Η απόφαση του Τούρκου Προέδρου να αποσύρει τη χώρα του από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, αλλά και η δηλωθείσα πρόθεσή του να επαναφέρει τη θανατική ποινή στην Τουρκία αποτελούν μέρος της ίδιας πολιτικής, που απομακρύνει τη χώρα από τις κοινές μας δημοκρατικές αρχές και αξίες, κατέληξε η κ. Ερωτοκρίτου.

Home