Τις τουρκικές παρανομίες συζητά ο ΥΠΕΞ στην Ολλανδία

Τις τουρκικές παρανομίες συζητά ο ΥΠΕΞ στην Ολλανδία

Ποια άλλα θέματα θα είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων του ΥΠΕΞ Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Ολλανδό ομόλογό του

Οι έκνομες ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, το Κυπριακό, τα νέα δεδομένα που δημιουργεί στην ευρύτερη περιοχή η εισβολή της Τουρκίας στη Συρία, όπως επίσης και τρέχοντα ευρωπαϊκά θέματα που εμπίπτουν στον τομέα της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας της ΕΕ, αναμένεται να βρεθούν, μεταξύ άλλων, στο επίκεντρο των συζητήσεων του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Ολλανδό ομόλογό του, στο πλαίσιο επίσκεψης εργασίας που θα πραγματοποιήσει στην Ολλανδία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, την οποία μεταδίδει το ΓΤΠ, ο κ. Χριστοδουλίδης μεταβαίνει σήμερα το βράδυ στην Ολλανδία, όπου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας.

Ο κ. Χριστοδουλίδης, ανεφέρεται, θα πραγματοποιήσει κατʼ ιδίαν συνάντηση με τον Ολλανδό ομόλογό του Stef Blok, την οποία θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών Κύπρου και Ολλανδίας.

«Στο επίκεντρο των συζητήσεων αναμένεται να βρεθούν, μεταξύ άλλων, οι έκνομες ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, το Κυπριακό, τα νέα δεδομένα που δημιουργεί στην ευρύτερη περιοχή η εισβολή της Τουρκίας στη Συρία, όπως επίσης και τρέχοντα ευρωπαϊκά θέματα που εμπίπτουν στον τομέα της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας της ΕΕ», προστίθεται.

Η συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών με τον Ολλανδό ομόλογό του θα πραγματοποιηθεί στο Εθνικό Μουσείο Αρχαιοτήτων στο Laiden, μετά το πέρας της οποίας θα ξεναγηθούν αμφότεροι στην έκθεση κυπριακών αρχαιοτήτων με τίτλο “Cyprus - A Dynamic Island”, η οποία φιλοξενείται στο Εθνικό Μουσείο Αρχαιοτήτων της χώρας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο κ. Χριστοδουλίδης θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου Chile Eboe-Osuji, ενώ αμέσως μετά θα απευθύνει χαιρετισμό στην τελετή παράδοσης τριών έργων του Κύπριου καλλιτέχνη Λευτέρη Ολύμπιου ως Εθνικό Δώρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ακολούθως, θα μεταβεί στην έδρα του Οργανισμού για την Απαγόρευση Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ), όπου θα έχει εθιμοτυπική συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή του Οργανισμού Fernando Arias. 

Ο Υπουργός Εξωτερικών επιστρέφει στην Κύπρο το βράδυ της Παρασκευής, 11 Οκτωβρίου, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΥΠΕ

Home