Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Τορναρίτης: Ενημέρωσε Pociej για τουρκικές προκλήσεις και ΑΟΖ

Offsite Team -
28.01.2020 - 21:59

Τορναρίτης: Ενημέρωσε Pociej για τουρκικές προκλήσεις και ΑΟΖ

Thumbnail
Συζήτησαν για τις τελευταίες εξελίξεις

Ο επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπείας στην ΚΣΣΕ Νίκος Τορναρίτης, είχε την Τρίτη κατ’ ιδίαν συνάντηση γνωριμίας, με τον Πρόεδρο της οικείας πολιτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στη Συνέλευση Aleksander Pociej. Ο κ. Τορναρίτης ενημέρωσε τον κ. Pociej για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και τις προκλητικές και παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κύπρου.

 

Όπως προστίθεται σε ανακοίνωση της Βουλής, ο Βουλευτής Κωστής Ευσταθίου, ως Εισηγητής της Επιτροπής Νομικών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Συνέλευσης για το θέμα της εκτέλεσης των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) από τα κράτη μέλη, παρουσίασε στο πλαίσιο της συνεδρίας της Επιτροπής τα επιμέρους ευρήματά του σε σχέση με το βαθμό συμμόρφωσης της Ρωσικής Ομοσπονδίας προς τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ.  

Στο πλαίσιο της συζήτησης, η Επιτροπή υιοθέτησε ομόφωνα την εισήγηση του κ. Ευσταθίου όπως παραπεμφθούν οι τελευταίες συνταγματικές αλλαγές που προωθούνται στη χώρα στην Επιτροπή Βενετίας (για συνταγματικά θέματα) του Συμβουλίου της Ευρώπης.

ΚΥΠΕ

 

Home