Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Τορναρίτης: Πρέπει να γίνει και αναβάθμιση κλιμάκων δεσμοφυλάκων

Offsite Team -
21.09.2022

Τορναρίτης: Πρέπει να γίνει και αναβάθμιση κλιμάκων δεσμοφυλάκων

Όσα δήλωσε ο κ. Τορναρίτης

Σε δηλώσεις προχώρησε μετά την Επιτροπή Νομικών, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Νίκος Τορναρίτης ως Πρόεδρος της Επιτροπής. Στις δηλώσεις του ανέφερε πως έχει δώσει οδηγίες στις υπηρεσίες να σταλεί άμεση επιστολή προς την Υπουργό Δικαιοσύνης και τον Υπουργό Οικονομικών για την αναγκαιότητα αναβάθμισης των κλιμακωτών δεσμοφυλάκων είναι κάτι δίκαιο και πρέπει να εφαρμοστεί. Μετά την ανακοίνωση για αναβάθμιση των κλιμάκων των αστυνομικών που πολύ σωστά έγινε και των πυροσβεστών πρέπει να ακολουθήσει και η αναβάθμιση των κλιμάκων των δεσμοφυλάκων που είναι παρόμοιο λειτούργημα.

Αυτούσια η δήλωση: 

Σήμερα ως Πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών έχω δώσει οδηγίες στις υπηρεσίες να σταλεί άμεση επιστολή προς την Υπουργό Δικαιοσύνης και τον Υπουργό Οικονομικών για την αναγκαιότητα αναβάθμισης των κλιμακωτών δεσμοφυλάκων είναι κάτι δίκαιο και πρέπει να εφαρμοστεί. Μετά την ανακοίνωση για αναβάθμιση των κλιμάκων των αστυνομικών που πολύ σωστά έγινε και των πυροσβεστών πρέπει να ακολουθήσει και η αναβάθμιση των κλιμάκων των δεσμοφυλάκων που είναι παρόμοιο λειτούργημα.

Το πρώτο θέμα που απασχόλησε την Επιτροπή Νομικών είναι οι αποφάσεις των διοικητικών δικαστηρίων και η μη εφαρμογή τους από τη διοίκηση. Είναι ένα θέμα που συζητείται και ταλαιπωρεί την κυπριακή κοινωνία εδώ και πολλά χρόνια και άπτεται του κράτους δικαίου. Έχουμε αποφασίσει και θα στείλω και επ΄αυτού επιστολή στην αρμόδια Υπουργό να οριστεί άμεσα ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας ο οποίος σε ένα διάστημα 30-40 ημερών να καταθέσει ολοκληρωμένη έκθεση επί του συγκεκριμένου ζητήματος. Δεν μπορεί να συνεχίσει η Βουλή απλά να παριστάνει τον θεατή σε ένα σοβαρό πρόβλημα που απειλεί τη συνοχή της δικαιοσύνης εδώ στον τόπο μας.

Το τρίτο θέμα που συζητήσαμε είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα, το συζητήσαμε μετά από την κατάθεση προτάσεων εκ μέρους της Προέδρου της Βουλής και του Βουλευτή του ΑΚΕΛ ΤΟΥ κ. Πασιουρτίδη και αναφέρεται στο bullying, στον εκφοβισμό. Είναι ένα σύγχρονο αδίκημα το οποίο καλύπτεται νομοθετικά από πλείστα κράτη της Ευρώπης αλλά και του υπόλοιπου κόσμου και βεβαίως πρέπει να υπάρξουν νομοθετικές παρεμβάσεις και στον τόπο μας. Έχουμε πει ότι πρέπει να ενοποιηθούν οι συγκεκριμένες δύο προτάσεις και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να τις ξανά δούμε ως Επιτροπή. Τις τελευταίες μέρες όλοι βρεθήκαμε αντιμέτωποι μπροστά σε μια τραγική έλλειψη δικαίου εδώ στην Κύπρο.

 Ένα παιδί φαίνεται ότι δολοφονήθηκε πριν από 17 ακριβώς χρόνια και η μάνα του ζητούσε επίμονα την δικαίωση, ζητούσε επίμονα δικαιοσύνη. Εύχομαι αυτή η δικαιοσύνη να αποδοθεί πολύ σύντομα μετά από την κατάθεση του πορίσματος των ποινικών ανακριτών. Εγώ αυτό που μπορώ σήμερα να πω είναι ένα μεγάλο συγνώμη γιατί ως κράτος παραλείψαμε να συμπεριφερθούμε πιο υπεύθυνα πιο άμεσα και πιο κατασταλτικά. Υπάρχουν πολλά ερωτήματα πως οδηγήθηκε η κατάσταση πραγμάτων στο σημείο που οδηγήθηκε και στην δολοφονία του Θανάση Νικολάου. Γι΄αυτόν ακριβώς τον λόγο το μήνυμα που σήμερα στέλνουμε είναι ότι και το bullying είναι ένα θέμα το οποίο πρέπει να έχει και κατασταλτικές διατάξεις όσον αφορά τη νομοθεσία. Δεν ζητούμε να φυλακιστεί οποιοσδήποτε όμως την ίδια ώρα ζητούμε να περιοριστεί αυτό το νοσηρό φαινόμενο από την κυπριακή κοινωνία.

Home