Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Τουρκικό ΥΠΕΞ και Ουστέλ στηρίζουν τις προτάσεις Τατάρ

Offsite Team -
02.07.2022 - 14:44

Τουρκικό ΥΠΕΞ και Ουστέλ στηρίζουν τις προτάσεις Τατάρ

«Για συνεργασία στη βάση της κυριαρχικής ισότητας και του ίσου διεθνούς καθεστώτος με την ε/κ πλευρά»

Την στήριξή του στην επιστολή του Ερσίν Τατάρ στον ΓΓ του ΟΗΕ «για συνεργασία στη βάση της κυριαρχικής ισότητας και του ίσου διεθνούς καθεστώτος με την ε/κ πλευρά», εξέφρασε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Με ανακοίνωσή του χθες βράδυ, μετά τις δηλώσεις του Τ/κ ηγέτη για τις προτάσεις συνεργασίας σε 4 τομείς, το τουρκικό ΥΠΕΞ υποστηρίζει ότι αυτές η εφαρμογή αυτών των προτάσεων θα συμβάλλουν στην ειρήνη και σταθερότητα στην ανατολική Μεσόγειο.

«Ταυτόχρονα θα επιτρέψει τη δημιουργία συνεργασίας μεταξύ των δύο κρατών στο νησί και θα συμβάλει καθοριστικά στη διαμόρφωση κοινού εδάφους για τη λύση του Κυπριακού», αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Στήριξη στις προτάσεις Τατάρ εξέφρασε γραπτώς σήμερα και ο «πρωθυπουργός», Ουνάλ Ουστέλ λέγοντας ότι περιμένουν την θετική ανταπόκριση της ε/κ πλευράς, αλλά κι όλων των ενδιαφερομένων πλευρών.

«Πιστεύουμε ότι οι προτάσεις συνεργασίας σε 4 τομείς -  τις οποίες υποστηρίζει σθεναρά η μητέρα πατρίδα μας, η Δημοκρατία της Τουρκίας - που δείχνουν τη βούληση να συνεργαστούμε με τους ε/κ ομολόγους μας στη βάση της ισότητας, θα συμβάλουν στην ειρήνη, τη σταθερότητα και την ευημερία στο νησί και την περιοχή μας». 

>>> Διαβάστε επίσης: ΠτΔ: Δεν λάβαμε τις προτάσεις Τατάρ - Θα απαντήσουμε ανάλογα

Οι προτάσεις του κ. Τατάρ αναφέρονται μόνο σε δύο πρωτοσέλιδα των σημερινών τ/κ εφημερίδων, στην Βατάν και την Κίπρις. Η Βαταν έχει κύριο θέμα τις δηλώσεις που έκανε ο Τ/κ ηγέτης για το περιεχόμενό τους, ενώ η Κίπρις έχει μια αναφορά στην πρώτη σελίδα υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για προτάσεις συνεργασίας μεταξύ «δύο κρατών».

ΚΥΠΕ

Home