Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Τους κάλεσε όλους Προεδρικό για τις Κεντρικές Φυλακές ο ΠτΔ

Offsite Team -
29.11.2022 - 11:57

Τους κάλεσε όλους Προεδρικό για τις Κεντρικές Φυλακές ο ΠτΔ

Ευρεία σύσκεψη στην παρουσία υπουργού Δικαιοσύνης, Αρχηγού Αστυνομίας, Γενικού Εισαγγεά και Άννας Αριστοτέλους

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης συγκάλεσε σύσκεψη, στο Προεδρικό Μέγαρο, για να συζητηθούν ζητήματα που βρίσκονται στην επικαιρότητα και αφορούν αρμοδιότητες του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, όπως αναφέρει η γραπτή δήλωση της Αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου κας Νιόβης Παρισινού.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, στις 6.30μμ και σε αυτή θα συμμετάσχουν ο Γενικός Εισαγγελέας, ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, ο Υπουργός Μεταφορών, ο Αρχηγός Αστυνομίας, η  Διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών και ο Αναπληρωτής Διευθυντής των Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών.

>>> Δικηγόροι Άννας: Καταγγέλλουν προσπάθεια αποπροσανατολισμού

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα σε ανακοίνωση προχώρησαν Γενικός Εισαγγελέας και Βοηθός Γενικός Εισαγγελέα της Δημοκρατίας σε σχέση με τη διάπραξη ποινικών αδικημάτων εντός των Κεντρικών Φυλακών.

Στην ανακοίνωση γίνετα λόγος για διάπραξη εγκληματικών ενεργειών από κρατούμενους ενόσω βρίσκονται στο σωφρονιστικό ίδρυμα. 

Μάλιστα οι κύριοι Σαββίδης και Αγγελίδης αναφέρονται στην τετραμελή ομάδα ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών που διορίστηκε στις 27/7/2022, διορίστηκε με επικεφαλής τον πρώην Δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου κ. Μ. Χριστοδούλου για να διερευνήσουν το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων εντός των Κεντρικών Φυλακών, με ιδιαίτερη έμφαση στη διερεύνηση της εισαγωγής, διακίνησης και χρήσης κινητών τηλεφώνων και ναρκωτικών ουσιών.

>>> Κεντρικές Φυλακές: Κόλαση ναρκωτικών και κινητών τηλεφώνων

Στο μεταξύ υπενθυμίζεται ότι στην αντεπίθεση πέρασαν οι Δικηγόροι της Διευθύντριας Φυλακών Άννας Αριστοτέλους  και της Αθηνάς Δημητρίου σχετικά με την ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας όπου μεταξύ άλλων γίνεται λόγος για κόλαση ναρκωτικών και κινητών τηλεφώνων στο σωφρονιστικό ίδρυμα.

Οι δικηγόροι Γιώργος Τριανταφυλλίδης και Πάμπος Ιωαννίδης έκαναν λόγο για καθαρή προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης για τον ανεπαρκή και τουλάχιστον ατυχή μέχρι σήμερα χειρισμό της καταγγελίας που υπέβαλαν οι πελάτιδες  τους εναντίον του Ανώτερου Αξιωματικού της Αστυνομίας Μ. Κατσουνωτού για διαπλοκή και διαφθορά.

Home