Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

«Τρέχουν» οι μεταρρυθμίσεις μετά την Τριμερή

Του Στέλιου Στυλιανού -
15.11.2019

«Τρέχουν» οι μεταρρυθμίσεις μετά την Τριμερή

Thumbnail
Ολοκλήρωσε με τον Πρόεδρο του ΕΛΑΜ τις συναντήσεις του ο ΠτΔ - Δέχθηκαν όλοι την πρόσκληση πλην Άντρου

Το κύκλο επαφών του με τους Προέδρους των Κομμάτων που συμμετέχουν στο Εθνικό Συμβούλιο ολοκλήρωσε ο Νίκος Αναστασιάδης, με τελευταίος να ανεβαίνει στον λόφο του Προεδρικού χθες το πρωί ο Πρόεδρος του  ΕΛΑΜ, Χρίστος Χριστού. Ο μόνος πολιτικός Αρχηγό που δεν δέχτηκε την πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι ο Άντρος Κυπριανού.

Υπενθυμίζεται ότι ο κύριος Κυπριανού δεν αποδέχτηκε την κατ ιδίαν συνάντηση με το Νίκο Αναστασιάδη καθώς όπως είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε προβεί σε τοξικές δηλώσεις εναντίων του κόμματος της αριστεράς, ισχυριζόμενος ότι το ΑΚΕΛ πρέπει να συναισθανθεί ότι εκπροσωπεί και τους Ελληνοκύπριους. 

Να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις

Σημειώνεται ότι Κυβερνητικοί κύκλοι ανέφεραν στην ιστοσελίδα μας η Κυβέρνηση έχει ως στόχο το επόμενο διάστημα να τρέξει τις μεταρρυθμίσεις. Μάλιστα μετά και τις Καλοκαιρινές διακοπές αλλά και τις συνεχιζόμενες απουσίες του στο Εξωτερικό δράση ανέλαβε ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καθορίζοντας συναντήσεις με Πολιτικούς Αρχηγούς.

Συγκεκριμένα στην ατζέντα του Προεδρικού κυριαρχεί έντονα αυτή την περίοδο η μεταρρύθμιση στον τομέα της απονομής της δικαιοσύνης, η μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και η μεταρρύθμιση της δημόσιας υπηρεσίας, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να θέλει να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις Κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Μέσα από αυτές τις επαφές ο Νίκος Αναστασιάδης αναμένεται αφού αποδικωποίηση τις θέσεις των Πολιτικών Αρχηγών να ζυγίσει τα δεδομένα για το πως προχωρά χωρίς να αποκλείεται να ικανοποιηθούν κάποια από τα θέλω των κομμάτων για να δώσουν την θετική τους ψήφο στο Κοινοβούλιο στις μεταρρυθμίσεις.

Κυβερνητικές πηγές μάλιστα δεν αποκλείουν μιλώντας στην Offsite οι μεταρρυθμίσεις αυτές να τρέξουν με ποιο γοργά βήματα μετά και την επιστροφή Αναστασιάδη από την Τριμερή του Βερολίνου, με στόχο να αρχίσουν να παίρνουν σάρκα και οστά οι προεκλογικές δεσμεύσεις με τις οποίες επανεκλέγηκε η Κυβέρνηση. 

Τέλος, σημειώνεται ότι με τις σημερινές ισορροπίες εντός Κοινοβουλίου δεν επαρκούν οι ψήφοι του Κυβερνώντος κόμματος για την ψήφιση των μεταρρυθμίσεων με αποτέλεσμα να ψάχνει μέσα από τα κόμματα του ενδιάμεσου (με πρώτο στόχο το ΔΗΚΟ) να βρει την πλειοψηφία εντός Κοινοβουλίου. Ο Νίκος Αναστασιάδης δεν αποκλείεται αφού ζυγίσει τα δεδομένα για το πως προχωρά δεν αποκλείεται να ικανοποιήσει κάποια από τα θέλω των κομμάτων για να δώσουν την θετική τους ψήφο στο Κοινοβούλιο.

Home