Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Τριμερής: Δεν «κλείδωσε» τίποτα ακόμη

Offsite Team -
04.10.2019

Τριμερής: Δεν «κλείδωσε» τίποτα ακόμη

Thumbnail
Όλα θα κριθούν από την βούληση της Τ/κ πλευράς – Έτοιμη η ε/κ πλευρά να συμμετάσχει σε Τριμερή όπου της ζητηθεί 

Καμία τριμερής μεταξύ ΓΓ ΟΗΕ, Νίκου Αναστασιάδη και Μουσταφά Ακκιντζί δεν «κλείδωσε» και ούτε καν «ξεκλείδωσε», ήταν το σχόλιο αρμόδιας πηγής όταν κλήθηκε από την Offsite να σχολιάσει δημοσιεύματα περί «κλειδώματος τριμερούς» συνάντησης. 

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ θα βρίσκεται τέλη Οκτωβρίου και τον Νοέμβριο στο Παρίσι και στη Γενεύη και ως εκ τούτου υπάρχουν εκτιμήσεις ότι ενδεχομένως να συγκαλέσει και Τριμερή Διάσκεψη μεταξύ των δυο ηγετών και του ιδίου. 

Στο Παρίσι θα βρίσκεται στις 12 και 13 Νοεμβρίου για το «Φόρουμ Ειρήνης» ενώ στην Γενεύη θα βρίσκεται περί τα τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου. 

>>> Όλες οι Πολιτικές εξελίξεις της ημέρας εδώ <<<

Η Ελληνοκυπριακή πλευρά δια του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, εκδήλωσε την πρόθεσή της για διεξαγωγή Τριμερούς Συνάντησης και την θέλησή της για διεξαγωγή μιας τέτοιας συνάντησης «κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε ο Πρόεδρος με τον ΓΓ ΟΗΕ», επεσήμαναν στην Offsite κυβερνητικές πηγές και ως εκ τούτου δεν χρειάζεται η οποιαδήποτε εκ των υστέρων επαναβεβαίωση της θέσης της ε/κ πλευράς, συμπλήρωσαν οι ίδιες πηγές. 

Το θέμα δεν είναι η Ελληνοκυπριακή πλευρά, αλλά η Τουρκοκυπριακή πλευρά, κατά πόσο αυτή είναι έτοιμη να αποδεχτεί την διεξαγωγή μιας Τριμερούς Συνάντησης. «Αν αυτή πει το ναι, τότε εμείς είμαστε έτοιμοι να συμμετάσχουμε είτε στο Παρίσι, είτε στη Γενεύη είτε όπου μας πει ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ», ήταν το καταληκτικό σχόλιο της ίδιας πηγής.   

Home