Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Τριμερής Ελλάδας-Ισραήλ-Κύπρου την Κυριακή στα Ιεροσόλυμα

Offsite Team -
20.08.2021 - 14:25

Τριμερής Ελλάδας-Ισραήλ-Κύπρου την Κυριακή στα Ιεροσόλυμα

Στόχος της συνάντησης είναι οι περιφερειακές εξελίξεις

Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα συμμετάσχει την Κυριακή 22 Αυγούστου 2021, στην τριμερή Συνάντηση Ελλάδος-Ισραήλ-Κύπρου η οποία θα πραγματοποιηθεί στα Ιεροσόλυμα.

Στόχος της συνάντησης είναι οι περιφερειακές εξελίξεις και σε επιμέρους τομείς συνεργασίας, όπως η καταπολέμηση πυρκαγιών, η πανδημία και η προστασία του περιβάλλοντος.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας αναφέρει ότι ο κ. Δένδιας θα έχει καταρχάς διμερή συνάντηση με τον Ισραηλινό ομόλογό του Yair  Lapid. Στη συνέχεια θα συμμετάσχει με τους ομολόγους του Yair Lapid και Νίκο Χριστοδουλίδη,  στην Τριμερή Σύνοδο των ΥΠΕΞ.

Μετά το πέρας της συνάντησης, αναμένεται να υπάρξουν δηλώσεις των Υπουργών Εξωτερικών γύρω στις 15:30.

Στη συνέχεια ο κ. Δένδιας θα συμμετάσχει σε τριμερή συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογό του και με την Υπουργό Ενέργειας του Ισραήλ, Karin Elharar. Μετά θα υπάρξει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ Naftali Bennet.

Στη συνέχεια ο κ. Δένδιας θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο του Ισραήλ Isaac Herzog.

Η επίσκεψη θα ολοκληρωθεί με συνάντηση με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και  Υπουργό Άμυνας του Ισραήλ Benny Gantz.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Η τριμερής συνάντηση θα εστιάσει στις περιφερειακές εξελίξεις και σε επιμέρους τομείς συνεργασίας, όπως η καταπολέμηση πυρκαγιών, η πανδημία και η προστασία του περιβάλλοντος.

Στις διμερείς συναντήσεις αναμένεται να εξετασθεί η στενή συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ σε όλους τους τομείς, καθώς και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Home