Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Τσαβούσογλου-Εγγυήσεις: Τους το είπα και δημόσια ότι ονειρεύονται

Offsite Team -
14.12.2021 - 18:03

Τσαβούσογλου-Εγγυήσεις: Τους το είπα και δημόσια ότι ονειρεύονται

Οι αναφορές του Τούρκου ΥΠΕΞ για Κραν Μοντανά – «Ούτε στο όνειρό τους να μην ελπίζουν σε μηδενικές εγγυήσεις & στρατό»

Για τα όσα διαδραματίστηκαν στο Κραν Μοντανά αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην ομιλία του κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού στην τουρκική εθνοσυνέλευση. 

Πιο συγκεκριμένα ο Τούρκος ΥΠΕΞ αναφερόμενος στο Κραν Μοντανά είπε ότι ο ίδιος δεν έκανε καμία υποχώρηση στο θέμα των εγγυήσεων και του στρατού. “Όταν έφτασα για πρώτη φορά στο Κραν Μοντανά είπα ότι ούτε στο όνειρό τους να μην ελπίζουν σε μηδενικές εγγυήσεις και μηδέν στρατό. Μάλιστα είπα ότι ‘αν κάποιος κάνει τέτοια όνειρα, ας ξυπνήσει’. Το ίδιο λέμε και σήμερα”, ανέφερε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, ενώ απαντώντας σε βουλευτή της αντιπολίτευσης περί υποχώρησής του στο Κραν Μοντανά, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι “ο Τσαβούσογλου δεν συμβιβάστηκε ποτέ τις εγγυήσεις και την ασφάλεια. Εσείς λέτε ότι έκανα παραχωρήσεις. Δυστυχώς, θα συμφωνήσω με την ελληνική πλευρά σε αυτό το θέμα”.  

Όσον αφορά το Κυπριακό, ανέφερε πως  “μια λύση στην Κύπρο μπορεί να είναι δυνατή μόνο με την αναγνώριση της ύπαρξης της «τδβκ», όπως αναφέρθηκε στο ψευδοκράτος. Πρόσθεσε ότι “η Τουρκία και η τδβκ συνεχίζουν να κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο στο πεδίο της δράσης και στο τραπέζι για να προστατεύσουν τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντά τους στην Ανατολική Μεσόγειο”. «Φέτος, η Ελλάδα και οι Ε/κ προσπάθησαν έξι φορές να στείλουν ερευνητικά πλοία με σημαία τρίτης χώρας στην υφαλοκρηπίδα μας και κάθε φορά τα αποτρέπαμε χάρη στην επαφή μας με τις αρμόδιες χώρες και την παρουσία των ενόπλων δυνάμεων στο πεδίο της δράσης. Όπως έχουμε ξαναπεί, είμαστε έτοιμοι για όλα» ανέφερε ο Τούρκος Υπουργός.

Υποστηρίζοντας ότι μια λύση στην Κύπρο θα είναι δυνατή μόνο με την αναγνώριση της ύπαρξης της του ψευδοκράτους και των κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των Τ/κ, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε ότι “δεν χρειάζεται να κάνουμε άχρηστες προσπάθειες επαναλαμβάνοντας τις δοκιμασμένες φόρμουλες” και ότι “η κυριαρχική ισότητα και το ισότιμο διεθνές καθεστώς του τ/κ λαού θα πρέπει να αναγνωριστεί πριν ξεκινήσει μια νέα διαπραγμάτευση”.

ΚΥΠΕ 

 

Home