Τσαβούσογλου: "Ντροπή του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου"

Τσαβούσογλου: "Ντροπή του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου"

Για διαστρέβλωση κατηγορεί ο Τσαβούσογλου τον Σασσόλι

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατηγορεί τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ντέιβιντ Σασσόλι για διαστρέβλωση του περιεχομένου της ατζέντας που συζήτησαν αφήνοντας να νοηθεί πως ο Ευρωπαίος αξιωματούχος δεν του έθεσε ούτε θέμα επέμβασης του τουρκικού στρατού  στη Συρία, ούτε και θέμα παράνομων δραστηριοτήτων της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο.

Στο μήνυμά του στο τουίτερ, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών αναφέρει ότι “αποτελεί νέο παράδειγμα της μη ειλικρινούς στάσης της ΕΕ και της διπλοπροσωπίας το ανέβασμα (στο τουίτερ) από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου των θεμάτων που δεν μπόρεσε να φέρει ενώπιόν μου. Είναι ντροπή κάποιος που εκπροσωπεί τις αξίες της ΕΕ να διαστρεβλώνει το περιεχόμενο συνάντησης που έγινε στον ευρωπαϊκό θεσμό”.

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είχε δηλώσει ότι σε συνάντησή του με τον Τούρκο ΥΠΕΞ επανέλαβε την ισχυρή καταδίκη της ΕΕ για την επέμβαση του τουρκικού στρατού στην βορειοανατολική Συρία και ότι έθεσε στον Τούρκο ΥΠΕΞ το θέμα των παράνομων δραστηριοτήτων γεώτρησης στην ανατολική Μεσόγειο. 

ΚΥΠΕ 

Home