Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Τσίριδου για Λιμάνια: Ακόμη μια λύση προς όφελος όλων

Offsite Team -
01.03.2022 - 16:11

Τσίριδου για Λιμάνια: Ακόμη μια λύση προς όφελος όλων

Δήλωση Βουλεύτριας κ. Φωτεινής Τσιρίδου για χρώσεις στο λιμάνι Λεμεσού

Σε δήλωση της η βουλεύτρια ΔΗΣΥ Λεμεσού Φωτεινή Τσιρίδου αναφέρει πως τo κράτος αποσυμφόρησε τον φορολογούμενο από δέσμευση που είχε γίνει το 2008 επί διακυβέρνησης του ΑΚΕΛ και έκτοτε αποπληρώνεται από τους εμπορευόμενους κατ’ επέκταση τον καταναλωτή, χαιρετίζοντας την επίτευξη συμφωνίας του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων με τους διαχειριστές του λιμένα Λεμεσού για εφαρμογή μικρότερων μεταβολών στις χρεώσεις σε σχέση με όσα προβλέπονται από τις συμβάσεις παραχώρησης. 

Αυτούσια η δήλωση: 

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός χαιρετίζει την επίτευξη συμφωνίας του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων με τους διαχειριστές του λιμένα Λεμεσού για εφαρμογή μικρότερων μεταβολών στις χρεώσεις σε σχέση με όσα προβλέπονται από τις συμβάσεις παραχώρησης. Παράλληλα, η αποπληρωμή του δανείου που αφορά τους λιμενεργάτες, επιστρέφει στην κοινωνία και το επιχειρείν, μέρος του οικονομικού οφέλους της εμπορικοποίησης του λιμένα.

To  κράτος αποσυμφόρησε τον φορολογούμενο από δέσμευση που είχε γίνει το 2008 επί διακυβέρνησης του ΑΚΕΛ και έκτοτε αποπληρώνεται από τους εμπορευόμενους κατ’ επέκταση τον καταναλωτή. Το υπόλοιπο του δανείου σήμερα περί τα 5 εκατ., που αποπληρώθηκε, πάει κατευθείαν στην τσέπη του καταναλωτή αφού απαλλάσσεται από αυτήν τη χρέωση. Οι διαχειρίστριες εταιρείες δεν έχουν κανένα όφελος από αυτό αφού ο ρόλος τους ήταν απλά να εισπράττουν το ποσό το οποίο παρέδιδαν στον Σύνδεσμο Ναυτικών Πρακτόρων για να αποπληρώνει το δάνειο. Η διαφορά στους μέσους όρους μεταβολής των χρεώσεων θα κυμαίνεται από 0.3% μέχρι 10%, κάτι που επιτρέπει την εμπροσθοβαρή ανάπτυξη και τον επιμερισμό του κόστους.

Την ώρα που κάποιοι τρομοκρατούν τους πολίτες και υπονομεύουν με τη ρητορική τους τις επενδύσεις, ο Δημοκρατικός Συναγερμός και η κυβέρνηση αποδεικνύουν στην πράξη ότι εργάζονται για το συμφέρον της κοινωνίας και της οικονομίας, σε μια περίοδο που οι παγκόσμιες εξελίξεις επιβάλλουν ενότητα, σύνεση και σταθερή πορεία προς την ανάπτυξη.

Η κυβέρνηση Αναστασιάδη έλυσε ακόμα ένα πρόβλημα που κληρονόμησε από τη διακυβέρνηση του ΑΚΕΛ το οποίο επωμιζόταν ο Κύπριος φορολογούμενος. Συγχαίρουμε όλα τα μέρη που εργάστηκαν για τη συμφωνία αυτή που διασφαλίζει την απρόσκοπτη εισαγωγή και εξαγωγή προϊόντων, επιτρέποντας στην Κύπρο και τη Λεμεσό να είναι ένα ασφαλές και σύγχρονο εμπορικό κέντρο.

Home