Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Τσιρίδου: Σημαντικός ο ρόλος των νέων σε δημοκρατικές διαδικασίες

Offsite Team -
27.10.2022 - 13:38

Τσιρίδου: Σημαντικός ο ρόλος των νέων σε δημοκρατικές διαδικασίες

Η κ. Τσιρίδου συμμετείχε σε Διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης εκπροσωπώντας την Προεδρία της Βουλής

Σε εκδήλωση με νέες και νέους με θέμα «Η συνέχεια της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης» συμμετείχε την Τετάρτη η Βουλεύτρια Φωτεινή Τσιρίδου, εκ μέρους της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτας Δημητρίου, όπου τέθηκαν οι προβληματισμοί των νέων στην Κύπρο για το μέλλον της Eυρώπης και ο ρόλος τους στις δημοκρατικές διαδικασίες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής των Αντιπροσώπων, η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Πρεσβεία της Τσεχικής Δημοκρατίας στην Κύπρο, στο πλαίσιο της Τσεχικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στην Κύπρο.

Σημειώνεται ότι, κατά τη συζήτηση εγέρθηκαν ζητήματα που αφορούσαν στις ανησυχίες και τους προβληματισμούς των νέων στην Κύπρο για το μέλλον της Eυρώπης. Ειδικότερα, έγινε αναφορά, μεταξύ άλλων, στη συμμετοχική δημοκρατία και την ενδυνάμωση της συμμετοχής των νέων στα κέντρα λήψεως αποφάσεων, στη στρατηγική αυτονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην ασφάλεια των πολιτών, στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία,  στη μεταναστευτική και προσφυγική κρίση, καθώς και στην πράσινη και ψηφιακή μετάβαση.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μέλλον της Ευρώπης & ο ρόλος της νεολαίας - Προτάσεις και μέτρα

Συμπληρώνεται ότι κατά τη συζήτηση η κ. Τσιρίδου ανέφερε ότι η Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης δεν υπήρξε απλά η μεγαλύτερη άσκηση συμμετοχικής δημοκρατίας που έγινε στο πλαίσιο της ΕΕ τα τελευταία χρόνια, αλλά αποτέλεσε ταυτόχρονα ουσιαστική τομή, αφού οι προτάσεις και τα προτεινόμενα μέτρα μπορούν, όπως σημείωσε, να αλλάξουν την καθημερινότητα των πολιτών, αλλά και το μέλλον της ίδιας της Ένωσης.

Εξάλλου, προστίθεται ότι η κ. Τσιρίδου υπογράμμισε περαιτέρω τον σημαντικό ρόλο που πρέπει να διαδραματίζουν οι νέοι στις δημοκρατικές διαδικασίες και στην εκπόνηση πολιτικής, αφού αυτοί αποτελούν το μέλλον της Ευρώπης. Παράλληλα, σημειώνεται ότι η βουλεύτρια τόνισε τον ρόλο της Βουλής των Αντιπροσώπων και των Μελών της, ως εκλελεγμένων αντιπροσώπων, να αφουγκράζονται τις ανησυχίες και τις απόψεις των πολιτών και ειδικότερα των νέων, και ταυτόχρονα να τις λαμβάνουν υπόψη κατά τη θέσπιση νομοθεσίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Home