Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Τσιρίδου:Στόχος 24/2 να ψηφίζουμε νόμους για Ταμείο Ανάκαμψης

Offsite Team -
10.02.2022 - 14:27

Τσιρίδου:Στόχος 24/2 να ψηφίζουμε νόμους για Ταμείο Ανάκαμψης

Συζητήθηκαν στην Επιτροπή Μεταφορών κανονισμοί για ρυμούλκηση αυτοκινήτων

Ανακοίνωση εξέδωσε η Βουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού Φωτεινή Τσιρίδου αναφορικά με τα όσα διαδραματιστήκαν σήμερα Πέμπτη στην Επιτροπή Μεταφορών.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων συζητηθήκαν οι κανόνες για ρυμούλκηση αυτοκινήτων και τις σχετικές διαδικασίες όπως επίσης και ρυθμίσεις αναφορικά με τις πινακίδες μοτοσυκλετών έτσι ώστε αυτές να επιτρέπεται να είναι μικρότερες από τις ισχύουσες μετρήσεις.

Αυτούσια η ανακοίνωση της:

Σήμερα στην Επιτροπή Μεταφορών μελετήσαμε εναρμονιστικά με την ΕΕ νομοσχέδια, που η ψήφιση τους αποτελεί και προϋπόθεση για την εκταμίευση πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.  Τα υπό αναφορά νομοσχέδια αφορούν ρυθμίσεις ηλεκτρονικών επικοινωνιών, ταχυδρομικών υπηρεσιών και ραδιοεπικοινωνιών. Στόχος να τεθούν προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής στις 24 Φεβρουαρίου 2022.

Επίσης, συνεχίσαμε τη συζήτηση αναφορικά με τους κανόνες για ρυμούλκηση αυτοκινήτων και τις σχετικές διαδικασίες όπως επίσης και ρυθμίσεις αναφορικά με τις πινακίδες μοτοσυκλετών έτσι ώστε αυτές να επιτρέπεται να είναι μικρότερες από τις ισχύουσες μετρήσεις. Η συζήτηση για τα δύο ζητήματα ολοκληρώθηκε χωρίς να υπάρχουν οποιεσδήποτε σημαντικές παρατηρήσεις.

Τέλος, στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ενημερωθήκαμε για τη μέχρι τώρα λειτουργία του νέου συστήματος φωτοεπισήμανσης. Ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας ανέφερε πως από την αρχή του χρόνου έχουν καταγραφεί περίπου 30.000 παραβάσεις, με 900 παραβάσεις ημερησίως.  Επίσης, ενημερωθήκαμε ότι από χθες άρχισε να γίνεται η εξέταση των καταγγελιών και θα αρχίσουν να αποστέλλονται τα εξώδικα στους οδηγούς.

Home