Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ξανα ενώπιον ΥΠΕΞ ΕΕ οι τουρκικές προκλήσεις

Offsite Team -
28.08.2020 - 06:00

Ξανα ενώπιον ΥΠΕΞ ΕΕ οι τουρκικές προκλήσεις

Thumbnail
Η χθεσινή μέρα αναλώθηκε στο θέμα της Λευκορωσίας με αποτέλεσμα η συζήτηση να πραγματοποιηθεί σήμερα

Δεν συζητήθηκαν τελικά στην χθεσινή άτυπη Σύνοδος των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ το θέμα της Τουρκίας και των Τουρκικών Προκλήσεων με την συζήτηση να πραγματοποιείται τελικά σήμερα το πρωί.

Η συζήτηση για την Τουρκία σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Εξωτερικών δεν πραγματοποιήθηκε καθώς η χθεσινή συνεδρία αναλώθηκε πέρα από τον προσδιορισμένο χρόνο στο θέμα της Λευκορωσίας.

Κατά την χθεσινή μέρα ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, κάλεσε τους ομολόγους του της ΕΕ να υπερασπιστούν τις αρχές και τις αξίες της Ένωσης, έναντι των παράνομων και προκλητικών ενεργειών της Τουρκίας κατά δύο κρατών μελών και των συμφερόντων της ίδιας της Ένωσης στην Ανατολική Μεσόγειο.

Μάλιστα επισήμανε ότι διακυβεύεται η αξιοπιστία της Ευρώπης επισημαίνοντας ότι η αλληλεγγύη της ΕΕ πρέπει να είναι πραγματική και ουσιαστική με την Κυπριακή αλλά και την Ελληνική πλευρά να αναμένουν συγκεκριμένες αποφάσεις κατά την σημερινή συνεδρίαση. Στη σημερινή  συνάντηση ο Ζοζέπ Μπορέλ, ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για τις εξωτερικές υποθέσεις αναμένεται να παρουσιάσει έναν κατάλογο με ενδεχόμενες κυρώσεις στην Τουρκία.

Σημειώνεται πάντως ότι πληροφορίες από το Βερολίνο αναφέρουν ότι οι Ευρωπαίοι ΥΠΕΞ προσανατολίζονται στην υιοθέτηση μιας λίστας κυρώσεων που θα είναι πιο αυστηρές σε σχέση με όσα μέτρα έχουν ληφθεί μέχρι τώρα.

Οι ίδιες πληροφορίες επισημαίνουν ότι θα ληφθεί απόφαση για επιβολή νέων οικονομικών κυρώσεων και θα ανατεθεί στις υπηρεσίες της Κομισιόν να συντάξουν τον κατάλογο. Στη συνέχεια η λίστα αυτή θα πάει προς έγκριση στους Ευρωπαίους ηγέτες στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου στην Ειδικη Σύνοδο για την Ανατολική Μεσόγειο.  

Home