Ξεκαθαρίζει το σκηνικό στον ΔΗΣΥ για Αναπληρωτή και Αντιπροέδρους

Ξεκαθαρίζει το σκηνικό στον ΔΗΣΥ για Αναπληρωτή και Αντιπροέδρους

ΔΗΣΥ: Οι "Μνηστήρες" για θέση Ευρωβουλευτή και το κρυφό χαρτί
Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων 

Ξεκαθαρίζει το σκηνικό στην Πινδάρου για την εκλογή Αναπληρωτή Προέδρου και δύο Αντιπροέδρων. 

Συγκεκριμένα το  Πολιτικό Γραφείο του Δημοκρατικού Συναγερμού σε συνεδρία πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων αποφάσισε την ενεργοποίηση των διαδικασιών για αναπλήρωση:

α) της θέσης του Αναπληρωτή Προέδρου και

β) δύο θέσεων Αντιπροέδρου

Υπενθυμίζεται ότι οι εκλογές προέκυψαν μετά από αντίστοιχες παραιτήσεις του Ευρωβουλευτή κ. Λευτέρη Χριστοφόρου, ο οποίος φαίνεται να αποχώρησε από την θέση για να ανοίξει ο δρόμος για επιστροφή στον ΔΗΣΥ στο τέως ΥΠΟΙΚ Χάρη Γεωργιάδη, αλλά και μετά τον διορισμό της Στέλλας Κυριακίδου και Νίκου Νουρή ως Ευρωπαίας Επιτρόπου για την Υγεία  και Υπουργού Εσωτερικών αντίστοιχα.

Με βάση το Καταστατικό του Δημοκρατικού Συναγερμού, ως έχει τροποποιηθεί τον Ιούλιου του 2018, η αναπλήρωση των πιο πάνω θέσεων γίνεται μέσα από εκλογική διαδικασία στην οποία συμμετέχουν τα μέλη του Ανωτάτου Συμβουλίου του Κόμματος, το οποίο θα συνέλθει το Σάββατο 1η Φεβρουαρίου, στις 11πμ στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία.

Οι υποψηφιότητες θα γίνονται δεκτές από τον Διευθυντή Διοίκησης του Κόμματος, στο Μέγαρο Γλαύκος Κληρίδης  σήμερα Τρίτη 7 Ιανουαρίου από τις 9πμ μέχρι τις 12:30μμ.

Η ονοματολογία 

Όσον αφορά τώρα την ονοματολογία για την θέση του Αναπληρωτή Προέδρου δεδομένη θεωρείται μέχρι στιγμής η υποψηφιότητα του Χάρη Γεωργιάδη και θα θεωρηθεί έκπληξη αν την υστάτη υπάρξει αντίπαλος για τον τέως ΥΠΟΙΚ. 

Από εκεί και πέραν τις θέσεις των Αντιπροέδρων αναμένεται να διεκδικήσουν οι Βουλευτές Λεμεσού Ευθύμιος Δίπλαρος και Ανδρέας Κυπριανού, ενώ ενδιαφέρον επέδειξαν το περασμένο διάστημα οι επίσης Βουλευτές Ονούφριος Κουλλάς, και Αννίτα Δημητρίου.

Βάσει των πιο πάνω αναμένεται το Ανώτατο Συμβούλιο την 1η Φεβρουαρίου να εκλέξει μόνο τους δύο Αντιπροέδρους. 

 

Home