Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ξηλώνουν την καραντίνα για χατίρι των ψήφων

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
13.04.2021 - 10:58

Ξηλώνουν την καραντίνα για χατίρι των ψήφων

Επεξεργάζονται πλάνο για να μπορούν να πηγαίνουν στα εκλογικά κέντρα για ψήφο ακόμη και οι στενές επαφές

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Ειδική διευθέτηση που θα καθορίζεται  με Διάταγμα του Υπουργού Υγείας, τροχοδρομείται ώστε να μπορέσουν να ψηφίσουν με φυσική παρουσία στα εκλογικά κέντρα οι στενές επαφές θετικών κρουσμάτων  στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές. Ουσιαστικά θα μπορούν να βγουν από την καραντίνα για να πάνε να ψηφίσουν.

Την ίδια ώρα η Υπηρεσία Εκλογών προχωρεί σε ειδικό πλάνο για τις βουλευτικές εκλογές, αφού οι στενές επαφές  δεν θα διαχωρίζονται σε καμιά περίπτωση από τους υπόλοιπους ψηφοφόρους. Ήδη, με γνωμοδότησή της η Επίτροπος Προσωπικών Δεδομένων Ειρήνη Νικολαϊδου - Λοϊζίδη αποφάνθηκε ότι ο διαχωρισμός των στενών επαφών κρουσμάτων είναι παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Πληροφορίες της Offsite από πηγές της Υπηρεσίας Εκλογών  αναφέρουν ότι δεν προκύπτει ακόμα πρωτόκολλο, αλλά  το πλάνο που εφαρμόστηκε στις αναπληρωματικές δημοτικές εκλογές της Αγλαντζιάς ίσως τεθεί σε εφαρμογή. Δηλαδή: Σε κάθε εκλογικό κέντρο θα ψηφίζουν δυο άτομα μόνο. Η παρουσία στο εκλογικό κέντρο δεν θα διαρκεί πάνω από δυο λεπτά. Όλοι εργαζόμενοι και ψηφοφόροι θα φέρουν μάσκες και τα στυλό θα απολυμαίνονται και θα αποστειρώνονται ενώ θα υπάρχει ειδικό κιβώτιο που θα τοποθετούνται.Τα εν λόγω μέτρα πιθανόν με το τελικό πρωτόκολλο να ενισχυθούν αμέσως μετά την έκδοση του διατάγματος.

Όσον αφορά τα κρούσματα όπως έγινε γνωστό θα υπάρξουν κινητές κάλπες. 

Θα ενημερωθεί η Συμβουλευτική Επιτροπή

Σύμφωνα με πληροφορίες μας το θέμα των στενών επαφών και του πρωτοκόλλου που θα ισχύει τόσο στις βουλευτικές όσο και σε γενικότερο πλαίσιο θα συζητηθεί σήμερα ανάμεσα στα μέλη της συμβουλευτικής ομάδας. Πηγές από την επιστημονική ομάδα εξέφρασαν κάποιες ανησυχίες επισημαίνοντας την ανάγκη ενός πολύ αποτρεπτικού στη διασπορά του ιού πρωτοκόλλου.

Home