Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Υπ. Δικαιοσύνης: Αχρείαστη & αδικαιολόγητη η απεργία δεσμοφυλάκων

Offsite Team -
19.09.2022 - 15:59

Υπ. Δικαιοσύνης: Αχρείαστη & αδικαιολόγητη η απεργία δεσμοφυλάκων

Θετική στον κορωνοϊό η Υπουργός Δικαιοσύνης
Η προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων και εκβιασμού δεν γίνεται αποδεκτή από το Υπουργείο, αναφέρει

Η προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων και εκβιασμού δεν γίνεται αποδεκτή από το Υπουργείο, αναφέρει στο Δελτίο Τύπου το Υπ. Δικαιοσύνης.

Μάλιστα χαρακτήρισε την απεργία ως αχρείαστη, βεβιασμένη και αδικαιολόγητη την απεργία του κλάδου δεσμοφυλάκων της συντεχνίας «Ισότητα».

Το ΥΔΔΤ ουδέποτε  αθέτησε οποιαδήποτε υπόσχεσή του προς οποιαδήποτε συντεχνία των δεσμοφυλάκων αλλά ενήργησε και ενεργεί για την προώθηση και ικανοποίηση των αιτημάτων τους στο μέτρο που αυτά θα κριθούν εύλογα, τεκμηριωμένα  και εντός των οικονομικών δυνατοτήτων του κράτους, ανέφερε.

Διαβάστε αυτούσιο το δελτίο τύπου του Υπ. Δικαιοσύνης:

«Αχρείαστη, βεβιασμένη και αδικαιολόγητη η σημερινή απεργία του κλάδου δεσμοφυλάκων της συντεχνίας «Ισότητα».

Το ΥΔΔΤ ουδέποτε  αθέτησε οποιαδήποτε υπόσχεσή του προς οποιαδήποτε συντεχνία των δεσμοφυλάκων αλλά ενήργησε και ενεργεί για την προώθηση και ικανοποίηση των αιτημάτων τους στο μέτρο που αυτά θα κριθούν εύλογα, τεκμηριωμένα  και εντός των οικονομικών δυνατοτήτων του κράτους.

Το Υπουργείο ΔΔΤ  επισημαίνει ότι, με στόχο την επίλυση των προβλημάτων και την εξέταση των αιτημάτων των δεσμοφυλάκων έχει από τις αρχές του έτους πραγματοποιήσει συναντήσεις και με τις δύο συντεχνίες του κλάδου.  

Για το σκοπό αυτό, προώθησε με θετική εισήγηση προς το Υπουργείο Οικονομικών αίτημα των συντεχνιών για την θέσπιση και καταβολή στους δεσμοφύλακες ειδικού επιδόματος. Στο πλαίσιο αυτό, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου ΔΔΤ κάλεσε την προηγούμενη εβδομάδα και τις 2 συντεχνίες των δεσμοφυλάκων σε χωριστές συναντήσεις, για περαιτέρω συζήτηση των αιτημάτων τους συμπεριλαμβανομένης της αναβάθμισης των κλιμάκων των δεσμοφυλάκων.

Στην πρόσκληση ανταποκρίθηκε μόνο ο κλάδος δεσμοφυλάκων της ΠΑΣΥΔΥ, του οποίου τα μέλη δεν συμμετείχαν στην απεργία, εν αντίθεση με τον κλάδο της «Ισότητα» η οποία, ενώ είχαν αρχίσει οι διαβουλεύσεις αποφάσισε να προχωρήσει με απεργιακά μέτρα. Το Υπουργείο ΔΔΤ βρίσκεται σε επικοινωνία με το Υπουργείο Οικονομικών, τηρώντας θετική στάση, ώστε να ξεκινήσει η από κοινού εξέταση των αιτημάτων των δεσμοφυλάκων.

Η οποιαδήποτε προσπάθεια για δημιουργία εντυπώσεων και κλίματος εκβιασμού, δεν συμβάλλει στην επίλυση του προβλήματος ούτε γίνεται αποδεκτή από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως».

 

Home