Υπ. Μεταφορών: Τι αναφέρει για FIR Λευκωσίας και Ισραήλ

pyrgos
Σε επαφές με Ισραήλ και Eurocontrol το Τμήμα Πολτικής Αεροπορίας για την εξεύρεση καλύτερων δυνατών διευθετήσεων

Ανακοίνωση εξέδωσε το Υπουργείο Μεταφορών αναφορικά με τις συζητήσεις που έχει η Κύπρος και το Ισραήλ για να μεταφερθεί διαχείριση μέρους του FIR Λευκωσίας στις Ισραηλινές αρμόδιες αρχές.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Αναφορικά με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος», στο οποίο γίνεται αναφορά σε θέματα που αφορούν το FIR Λευκωσίας, το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων επιθυμεί να σημειώσει τα ακόλουθα:

  1. Στα πλαίσια της διαχρονικά εξαίρετης συνεργασίας μεταξύ του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας και των αντίστοιχων Αρχών του Ισραήλ, βρίσκεται σε εξέλιξη έργο αναδιάρθρωσης του FIR του Tel-Aviv, που αποσκοπεί στη διαχείριση της αυξανόμενης αεροπορικής κίνησης από και προς το Ισραήλ.
  2. Οι οποιεσδήποτε αλλαγές στη ροή της εναέριας κυκλοφορίας από και προς τον Εναέριο Χώρο του Ισραήλ αναπόφευκτα επηρεάζουν τη ροή της εναέριας κυκλοφορίας στον νότιο τομέα του FIR Λευκωσίας που συνορεύει με το Ισραήλ.  Ως εκ τούτου, το Τμήμα βρίσκεται σε επαφή τόσο με τις αντίστοιχες αρχές του Ισραήλ όσο και με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Eurocontrol, για την εξεύρεση των καλύτερων δυνατών διευθετήσεων και διαδικασιών για την ασφαλή, εύρυθμη και αποδοτική διαχείριση της εναέριας κυκλοφορίας.  
8