Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΥΠΑΜ: Η λύση του Κυπριακού παραμένει ο υπέρτατος εθνικός στόχος

Offsite Team -
31.03.2022 - 21:23

ΥΠΑΜ: Η λύση του Κυπριακού παραμένει ο υπέρτατος εθνικός στόχος

 

Η λύση του Κυπριακού και η επανένωση της πατρίδας μας ήταν και παραμένει ο υπέρτατος εθνικός μας στόχος, τόνισε απόψε ο Υπουργός Άμυνας, Χαράλαμπος Πετρίδης, σε εκδήλωση τιμής για τoν αγώνα της ΕΟΚΑ, στο σωματείο Μαυρομμάτης Αγίου Παύλου.

Στην ομιλία του, ο κ. Πετρίδης είπε πως «καλούμαστε κάθε χρόνο, αυτές τις μέρες, να σταθούμε με σεβασμό μπροστά στην ιστορία μας, γιορτάζοντας δύο από τις σημαντικότερες εθνικές μας επετείους και να αντλήσουμε τα μηνύματα εκείνα, που η ιστορία η ίδια υπογράφει σαν αιώνια παρακαταθήκη του Ελληνισμού».

«Αποτίουμε», πρόσθεσε, «ταυτόχρονα τον ελάχιστο φόρο τιμής, σ΄ όλους εκείνους που τίμησαν την πατρίδα με το αίμα τους. Σε όλους εκείνους τους ανθρώπους, γνωστούς και αγνώστους, που ξεπερνώντας τα όρια της λογικής,  με την αυταπάρνηση και τη λεβεντιά τους κατάφεραν αυτό που φάνταζε αδύνατο. Την ελευθερία της Ελλάδας και της Κύπρου».

Ο  ΥΠΑΜ ανέφερε πως «οι θυσίες των ηρώων του 1821 και του 1955 και οι θυσίες και τα δάκρυα της γενιάς του 1974 μας υποδεικνύουν το καθήκον και το χρέος που επωμιζόμαστε σήμερα όλοι εμείς», για να προσθέσει: «Η λύση του Κυπριακού και η επανένωση της πατρίδας μας ήταν και παραμένει ο υπέρτατος εθνικός μας στόχος».

«Αυτή είναι η ιστορική μας ευθύνη. Αυτό είναι το απλήρωτο χρέος και η οφειλή μας απέναντι σε όλους τους ήρωες που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία. Το οφείλουμε στην ιστορία μας, το χρωστούμε στους ήρωές μας», κατέληξε ο κ. Πετρίδης.

ΚΥΠΕ

Home