Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΥΠΑΜ: Στόχος μας να είμαστε πυλώνας σταθερότητας

Offsite Team -
08.09.2021 - 12:27

ΥΠΑΜ: Στόχος μας να είμαστε πυλώνας σταθερότητας

Σε Ευρώπη και ανατολική Μεσόγειο,

Στόχος μας είναι να είμαστε πυλώνας σταθερότητας τόσο στην Ευρώπη όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, συνεργαζόμενοι με δυνάμεις της ΕΕ και της Μέσης Ανατολής, δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας, Κωνσταντίνος Πετρίδης, από τον καθεδρικό ναό του Αποστόλου Βαρνάβα, στην παλιά Λευκωσία, όπου βρέθηκε το πρωί για τον εορτασμό της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο Υπουργός, απαντώντας σε ερώτηση, είπε ότι οι προκλήσεις της Τουρκίας τόσο στην Αμμόχωστο όσο και στον εθνικό εναέριο χώρο με τα drones Bayraktar συνεχίζονται και σημείωσε ότι η Κυβέρνηση παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις και μαζί με τις φίλιες δυνάμεις τηρείται ενήμερη, αξιολογεί όλα τα δεδομένα και προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και τα διαβήματα.

«Υπάρχει μια στρατηγική συνεργασία όχι μόνο με την Αίγυπτο αλλά διπλωματικά και με άλλες χώρες, φίλιες δυνάμεις εντός κι εκτός της ΕΕ. Προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε για τη στήριξη του διεθνούς δικαίου, του δικαίου της θάλασσας αλλά και των ψηφισμάτων των ΗΕ», δήλωσε ο Υπουργός.

«Παρά την πανδημία τον τελευταίο χρόνο έχουμε δώσει τον καλύτερο μας εαυτό και προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με διάφορες χώρες με τις οποίες έχουμε διμερείς, τριμερείς, πολυμερείς συνεργασίες», είπε ο κ. Πετρίδης, σημειώνοντας ότι θα πραγματοποιηθούν νέες ασκήσεις τόσο στην Κύπρο, όσο και σε άλλες χώρες.

Στόχος μας, τόνισε, «είναι να είμαστε πυλώνας σταθερότητας τόσο στην Ευρώπη όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, συνεργαζόμενοι με διάφορες δυνάμεις εντός κι εκτός της ΕΕ και της Μέσης Ανατολής».  

Εορτασμός Ημέρας Ενόπλων Δυνάμεων

Στο πλαίσιο του σημερινού εορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Υπουργός Άμυνας ευχόμενος χρόνια πολλά, διαβεβαίωσε ότι «η κυπριακή πολιτεία είναι περήφανη για τις ένοπλες μας δυνάμεις».

«Γιορτάζει η μεγάλη οικογένεια των ενόπλων δυνάμενων τιμούμε το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό της εθνικής φρουράς, τους οπλίτες μας που μέρα και βράδυ είναι άοκνοι φρουροί της πατρίδας», ανέφερε.

ΚΥΠΕ

Home