Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Υπέρ ενιαίου Δήμου στην ελεύθερη Αμ/στο τάσσονται 5 κοινότητες

Offsite Team -
11.10.2021 - 12:35

Υπέρ ενιαίου Δήμου στην ελεύθερη Αμ/στο τάσσονται 5 κοινότητες

Έστειλαν επιστολή στον Νουρή 5 κοινοτάρχες

Τη δημιουργία ενός ενιαίου Δήμου στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου εισηγούνται οι Κοινοτάρχες Αχερίτου, Αυγόρου, Φρενάρους, Άχνας και ο αναπληρωτής Κοινοτάρχης Λιοπετρίου, σε επιστολή που απέστειλαν πρόσφατα στον Υπουργό Εσωτερικών Νίκο Νουρή.

Στην επιστολή οι τέσσερις Κοινοτάρχες και ο αναπληρωτής Κοινοτάρχης Λιοπετρίου αναφέρονται στη συζήτηση των νομοσχεδίων μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και σημειώνουν πως σε «έκτακτη συνεδρίαση της Ένωσης Κοινοτήτων Αμμοχώστου, που πραγματοποιήθηκε στις 4 Οκτωβρίου, αποφασίστηκε ότι διαφωνούν με το σχέδιο Μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ημερομηνίας 30 Δεκεμβρίου 2020, όπως παρουσιάζεται».

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Προστίθεται πως «οι Κοινοτάρχες εισηγούνται τη δημιουργία ενός ενιαίου Δήμου στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου ο οποίος θα περιλαμβάνει τους τέσσερις Δήμους και τις πέντε Κοινότητες της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου και που να φέρει την επωνυμία «Δήμος Κωνσταντίας» όπου οι υφιστάμενοι Δήμοι και κοινότητες της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου να ονομάζονται διαμερίσματα  του Δήμου Κωνσταντίας».

Ακόμα εισηγούνται όπως «με την επιστροφή της κατεχόμενης Αμμόχωστου, συμφωνείται ομόφωνα η διάλυση του Δήμου Κωνσταντίας και η ένταξή του σε ένα, πλέον, Δήμο, τον Δήμο Αμμοχώστου με μητρόπολη την πόλη της Αμμοχώστου».

Αναφερόμενοι στο σκεπτικό της απόφασης τους οι Κοινοτάρχες σημειώνουν πως αυτό «είναι βασισμένο στη ενιαία, συμπαγή και αειφόρο ανάπτυξη της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου και τη σύνδεση της ενδοχώρας με τις τουριστικές περιοχές της επαρχίας».

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Στην επιστολή σημειώνεται πως «στη συνάντηση ο αναπληρωτής Κοινοτάρχης Λιοπετρίου ανέφερε ότι το Κοινοτικό Συμβούλιο Λιοπετρίου, αποφάσισε ομόφωνα ότι συμφωνεί με τη συνένωση της Κοινότητας Λιοπετρίου με τους Δήμους Σωτήρας και Αγίας  Νάπας όπως προβλέπεται στο Νομοσχέδιο ημερομηνίας 30/12/2020».

Σημειώνεται ότι την επιστολή υπογράφουν οι Πρόεδροι των  Κοινοτικών Συμβουλίων Αχερίτου, Φρενάρους, Αυγόρου και Άχνας και ο αναπληρωτής Κοινοτάρχης Λιοπετρίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Λευτέρης: Θέλουν να πλήξουν ΔΗΣΥ με υποψηφιότητα Χριστοδουλίδη

Offsite Team -
28.06.2022 - 12:44

Λευτέρης: Θέλουν να πλήξουν ΔΗΣΥ με υποψηφιότητα Χριστοδουλίδη

Thumbnail
«Η υποψηφιότητα Χριστοδουλίδη βρίσκεται απέναντι στην ιστορία μας και τον ιδρυτή μας Γλαύκο Κληρίδη»

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ Λευτέρης Χριστοφόρου, απαντώντας στα λεγόμενα Νικόλα Παπαδόπουλου, τονίζοντας ότι η υποψηφιότητα Αβέρωφ Νεοφύτου, δεν βρίσκεται απέναντι σε κανέναν.

Η δήλωση-ομολογία του Προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος Νικόλα Παπαδόπουλου ότι η υποψηφιότητα Χριστοδουλίδη βρίσκεται απέναντι στον Δημοκρατικό Συναγερμό, δηλαδή απέναντι στον περήφανο συναγερμικό κόσμο, απέναντι στην ιστορία μας και στον ιδρυτή μας Γλαύκο Κληρίδη, αποκαλύπτει πλήρως τις πραγματικές τους προθέσεις που δεν είναι τίποτα άλλο παρά μόνο να πλήξουν και να υπονομεύσουν τη μεγάλη μας παράταξη, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ Λευτέρης Χριστοφόρου.

Προσθέτοντας ότι, όμως οφείλουν να γνωρίζουν ότι τούτη η μεγάλη, ιστορική παράταξη του Γλαύκου Κληρίδη, θεμελιώθηκε και χτίστηκε πάνω στους αγώνες, τους κόπους και τις θυσίες, χιλιάδων αφανών στελεχών του Δημοκρατικού Συναγερμού.

>>>Διαβάστε επίσης: Μηδέν Εγγυήσεις και Μηδέν Στρατεύματα. Τελικά ποιος είπε τι;

Των πατεράδων και των παππούδων μας οι οποίοι άντεξαν και νίκησαν την παραπληροφόρηση, την πολεμική, τα ψεύδη και τους λαϊκισμούς εδώ και δεκαετίες και συνεχίζουμε να πορευόμαστε στις ίδιες αρχές και αξίες πεπεισμένοι ότι και αυτή τη φορά θα αντέξει η μεγάλη μας παράταξη και θα νικήσει.

Παράλληλα, ο κ. Χριστοφόρου αναφέρει οτι, η δική μας υποψηφιότητα, η υποψηφιότητα της μεγάλης μας φιλελεύθερης παράταξης, η υποψηφιότητα Αβέρωφ Νεοφύτου, δεν βρίσκεται απέναντι σε κανέναν γιατί είναι υποψηφιότητα που ενώνει δυνάμεις και συμπορεύεται με τον συναγερμικό κόσμο και την κοινωνία, με ένα και μοναδικό αποκλειστικό στόχο: Να επιλύσουμε προβλήματα και να πάρουμε τον τόπο μας ακόμη πιο μπροστά.

Άλλωστε τούτο το αποδείξαμε περίτρανα με τις δυο πετυχημένες μας διακυβερνήσεις, τη διακυβέρνηση του Γλαύκου Κληρίδη και του Νίκου Αναστασιάδη για τις οποίες είμαστε περήφανοι, καταλήγει η ανακοίνωση.

Home