Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΥΠΕΣ: Ανεπαρκείς η βοήθεια της κυβέρνησης προς τους Δήμους

Offsite Team -
23.04.2020

ΥΠΕΣ: Ανεπαρκείς η βοήθεια της κυβέρνησης προς τους Δήμους

Thumbnail
Απάντηση στον Α. Βύρα σε σχέση με τη βοήθεια της Κυβέρνησης προς του Δήμους, έδωσε ο ΥΠΕΣ

Απάντηση στον Πρόεδρο της Ένωσης Δήμων Κύπρου, Ανδρέα Βύρα, σε σχέση με τη βοήθεια της Κυβέρνησης προς του Δήμους, έδωσε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής, συστήνοντας στους συνεργάτες και φορείς όπως θέτουν αιτήματα με φειδώ.

>>> Τώρα η Offsite και σε app. Κατεβάστε ΕΔΩ για Android και ΕΔΩ για iOS <<<

 Σε γραπτή δήλωσή του, με αφορμή  σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος», όπου δημοσιεύονται δηλώσεις του Ανδρέα Βύρα, με τις οποίες φέρεται να είπε πως «οι κινήσεις και η βοήθεια της κυβέρνησης προς τους Δήμους είναι καλοδεχούμενη, αλλά ανεπαρκείς», ο Υπουργός Εσωτερικών διευκρίνισε πως  τα μόνα δύο αιτήματα της Ένωσης Δήμων, τα οποία υπεβλήθηκαν γραπτώς και δεν ικανοποιήθηκαν από την κυβέρνηση ήταν το αίτημα για αναστολή των δόσεων προς τα ΧΥΤΥ και αυτό επειδή πρόκειται για ιδιωτική σύμβαση μεταξύ των Δήμων και του Διαχειριστή, στην οποία δεν επιτρέπεται να επέμβει το κράτος.

 

Όπως αναφέρει ο ΥΠΕΣ η κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να ικανοποιήσει ένα τέτοιο αίτημα, αφού οι Δήμοι έχουν ήδη χρεώσει τα τέλη σκυβάλων στους δημότες τους και τα έχουν εισπράξει.  

Επίσης, διευκρινίζει ότι δεν ικανοποιήθηκε ακόμα το αίτημα για αναστολή δόσεων προς την ΑΗΚ, επειδή η Αρχή έκρινε ότι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο τα οφειλόμενα ποσά που θα προκύψουν δεν θα μπορούν να αποπληρωθούν σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα.

«Με δική μου, όμως, προσωπική παρέμβαση, αντισταθμιστικά έγινε διευθέτηση, ώστε οι εκκρεμούσες οφειλές των Δήμων, οι οποίες σήμερα συμποσούνται σε πέραν του εκατομμυρίου και οι οποίες ήταν πληρωτέες μέχρι 30 Απριλίου 2020 να αποπληρωθούν σε 4 μηνιαίες δόσεις, ώστε να διευκολυνθεί η ρευστότητα τους.

Τέλος, αναφέρει ότι η κυβέρνηση αναμένει από όλους τους συνεργάτες και φορείς ότι θα αντιληφθούν την σοβαρότητα των στιγμών, την δυστοκία που το κράτος αντιμετωπίζει και αφού συνεκτιμήσουν τις βοήθειες που το κράτος ήδη παρέχει στο σύνολο των πολιτών, θα θέτουν αιτήματα με φειδώ, συνοδευόμενα με προγράμματα περισυλλογής και εξοικονομήσεων. 

 

ΚΥΠΕ

Home