Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΥΠΕΣ: Διαχρονικός στόχος η εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης

Offsite Team -
19.10.2022

ΥΠΕΣ: Διαχρονικός στόχος η εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης

Εγκαινιάστηκαν τα νέα γραφεία της Ένωσης Κοινοτήτων Επαρχίας Κερύνειας από τον Νίκο Νουρή

Τον σημαντικό και υποστηρικτικό ρόλο της Ένωσης Κοινοτήτων Επαρχίας Κερύνειας στις προσπάθειες των εκάστοτε κυβερνήσεων, στην προσπάθεια λύσης του Κυπριακού, τόνισε ο Υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής σε χαιρετισμό του στα εγκαίνια των νέων γραφείων της Ενωσης.

Τα εγκαίνια των νέων γραφείων της Ένωσης Κοινοτήτων Επαρχίας Κερύνειας τελέστηκαν σήμερα στην παρουσία Βουλευτών, Δημάρχων, Προέδρων Κοινοτικών Συμβουλίων, των Προέδρων της Ένωσης Κοινοτήτων και Κατεχομένων Κοινοτήτων Κερύνειας, καθώς και του Μητροπολίτη Κυρηνείας και του Επισκόπου Μεσαορίας.

Κατά τον χαιρετισμό του στην τέλεση των εγκαινίων, ο Υπουργός, ανέφερε ότι από τον Νοέμβριο του 2019, κατόπιν απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου για την παραχώρηση ακινήτων που ανήκουν στην πρώην Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα προς τις Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η Ένωση Κοινοτήτων Επαρχίας Κερύνειας απέκτησε το δικό της οίκημα ως προσωρινή έδρα για τις 36 κατεχόμενες Κοινότητες της, όπου θα μπορούν να ασκούν οργανωμένα τα καθήκοντα τους.

φασγδβφνγψ βω

Εξήγησε ότι το οίκημα διαθέτει δύο αίθουσες συνεδριάσεων και εκδηλώσεων και οκτώ αίθουσες για χρήση από τις κοινότητες. Σημείωσε ότι χρειάστηκε να γίνουν σημαντικές επιδιορθώσεις και να εξοπλιστεί με γραφειακό εξοπλισμό, και για τον σκοπό αυτό το Υπουργείο έδωσε χορηγία ύψους €25.000, ενώ στην κάλυψη του συνολικού κόστους, έχουν συμβάλει τόσο η Ένωση Κατεχόμενων Κοινοτήτων Κερύνειας, όσο και οι κατεχόμενες Κοινότητες της Επαρχίας.

«Το Υπουργείο Εσωτερικών θεσμοθέτησε την παραχώρηση ετήσιας χορηγίας ύψους €25.000 για την κάθε μία ξεχωριστά», είπε ανακοίνωσε ο κ. Νουρής, σημειώνοντας ότι επιπρόσθετα παραχωρείται ετήσια χορηγία ύψους €1.000 προς τις 137 κατεχόμενες Κοινότητες για κάλυψη των λειτουργικών τους εξόδων.

ΓΣΕΔΗΗΕΡΔΦΨ

«Διαχρονικός στόχος και ισχυρή δέσμευση της κυβέρνησης ήταν και θα παραμείνει η εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης, που και θα θέσει τις βάσεις για μακροχρόνια ειρήνη και ευημερία», είπε ο Υπουργός, τονίζονται τις «επικίνδυνες διεθνείς ισορροπίες» που ισχύουν σήμερα, οι οποίες επιβάλλουν «σύμπνοια, ενότητα και με συλλογικότητα», όπως είπε. «Εμείς, η εκτελεστική εξουσία, οφείλουμε να είμαστε όχι απλά υποστηρικτές αλλά οι μπροστάρηδες του αγώνα», τόνισε.

Τέλος, συνεχάρη τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Κατεχόμενων Κοινοτήτων Επαρχίας Κερύνειας, τον Έπαρχο  Κερύνειας,  τα Κοινοτικά Συμβούλια Επαρχίας Κερύνειας, την Εκκλησία για τη συμβολή τους στην ανακαίνιση και ευχήθηκε να είναι τα τελευταία εγκαίνια στην προσφυγιά.

ΕΗΡΔΦΒΗΤΡΔΦΨ

ΚΥΠΕ

Home