ΥΠΕΣ: Οι πολιτογραφήσεις πέρασαν από νενομισμένες διαδικασίες

ΥΠΕΣ: Οι πολιτογραφήσεις πέρασαν από νενομισμένες διαδικασίες

Όσα δηλώνει το ΥΠΕΣ για την έκθεση του Γενικού Ελεγκτή

Οι πολιτογραφήσεις των έξι επενδυτών στις οποίες αναφέρεται έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας πέρασαν από όλες τις νενομισμένες διαδικασίες ελέγχου από το σύνολο των εθνικών αρχών, αλλά και ενημερώθηκε η Βουλή των Αντιπροσώπων, δήλωσε το Υπουργείο Εσωτερικών.  

Σε ανακοίνωσή του αναφορικά με την ειδική έκθεσης της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, το ΥΠΕΣ σημειώνει ότι είχε εξετάσει τις συγκεκριμένες αιτήσεις πολιτογράφησης που υπεβλήθησαν στις 10 Οκτωβρίου 2014, στη βάση των κριτηρίων του Συλλογικού Σχεδίου Επενδύσεων που ίσχυε από τις 19 Μαρτίου του 2014 (απόφαση Υπουργικού Συμβουλίου) και προνοούσε σαν ελάχιστες απαιτήσεις, αίτηση από τουλάχιστο πέντε (5) επενδυτές και συνολική επένδυση 12,5 εκατομμυρίων ευρώ.

 

Όπως αναφέρεται,  η συγκεκριμένη υπόθεση για την οποία γίνεται αναφορά υπερκαλύπτει τα κριτήρια του σχεδίου και αφορά έξι επενδυτές και συνολική επένδυση 19,806.723 ευρώ πλέον φόρους.

 

«Οι συγκεκριμένες αιτήσεις αφού πέρασαν από όλες τις νενομισμένες διαδικασίες ελέγχου από το σύνολο των εθνικών αρχών και όχι μόνο και αφού ενημερώθηκε η Βουλή των Αντιπροσώπων όπως ο σχετικός Περί Αρχείου Πληθυσμού Νόμος ορίζει, άρθρο 111 Α, εδάφιο 2, υπεβλήθησαν στο Υπουργικό Συμβούλιο το οποίο ενέκρινε την παραχώρηση των ζητούμενων υπηκοοτήτων στις 12 Ιανουαρίου 2015», αναφέρεται στην ανακοίνωση.  

Το ΥΠΕΣ σημειώνει ότι «η εξέταση των συγκεκριμένων αιτήσεων έγινε αυστηρά στη βάση των κριτηρίων που ακολουθήθηκαν σε όλες τις ανάλογες περιπτώσεις και καμία απολύτως διάκριση δεν υπήρξε προς όφελος των συγκεκριμένων αιτητών, γεγονός άλλωστε που διαπιστώνει και ο ίδιος ο Γενικός Ελεγκτής στην έκθεσή του».

ΚΥΠΕ

 

Home